Anne Rooney, In 15 minute psiholog. Idei care sa iti salveze viata

0
(0)

Anne Rooney, In 15 minute psiholog. Idei care sa iti salveze viata

Cum functioneaza mintea noastra? De ce facem unele alegeri si nu altele?  Ce rol are plictiseala? Este moralitatea innascuta, sau este  nevoie sa o invatam? Cat de mult corupe puterea? Castigul la loterie aduce fericirea? Dar zambetul? Sunt intre- bari pe care fiecare dintre noi si le-a pus la un moment  dat, dar carora psihologii le-au dat un raspuns fundamentat stiintific.
In 15 minute psiholog este  o lectura usoara si placuta, care te introduce in lumea fascinanta a psihicului uman, asa cum este ea vazuta si descifrata de specialisti.
Prin aceasta carte, autoarea realizeaza un parcurs captivant, reusind sa prezinte studii si teorii stiintifice intr-o maniera antrenanta si marcata de umor. Bogatul sau continut infor- mational  este  atent structurat si insotit de numeroase imagini atractive, care au darul de a te ajuta sa-l retii mai usor.
Cand Albert Einstein a murit, in 1955, creierul  lui a fost scos, examinat, fotografiat si conservat, disparand timp de douazeci de ani, pana in 1978, cand a fost redescoperit. A fost taiat in 240 de bucati pentru examinare microscopica, ceea ce a insemnat o pacoste  pentru cercetarile ulterioare. Nu exista nicio deosebire de marime  intre creierul  lui Einstein si un creier„normal“. Sunt insa deosebiri  structurale. Lobul parietal inferior al creierului  lui Einstein era cu
15% mai bine dezvoltat decat la altii […] existau, de asemenea, mai multe conexiuni intre partile creierului  sau decat sunt in mod obisnuit.
Anne Rooney
I-ai administra socuri electrice altei persoane, care nu e vinovata de nicio crima, doar pentru ca asa iti spune cineva sa faci? Nu? Esti sigur? Suntem cu mult mai slabi in fata autoritatii decat ne-ar placea sa credem. Stanley Milgram, un psiholog de la Universitatea Yale, a fost interesat de disculparea invocata de multi fosti nazisti, care au sustinut ca ei doar s-au supus  ordinelor. Psihologul a fost curios sa vada pana unde ar merge oamenii supunandu-se ordinelor. Asadar, s-a decis sa afle.
Anne Rooney
Anne Rooney a publicat peste 160 de carti de popularizare a stiintei si artelor.
Nr. de pagini: 304
Anul aparitiei: 2016
Autor: Anne Rooney
Editura: TREI
Anul publicării: 2016
Pagini: 304
Categoria: Tratat

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]