Antti Tuomainen, Sumbru ca sufletul meu

0
(0)

Antti Tuomainen, Sumbru ca sufletul meu

De la autorul romanului Tamaduitorul
Aleksi Kivi si-a pierdut mama intr-o zi ploioasa de octombrie, in 1993.
Doua decenii mai tarziu, Aleksi, acum in varsta de 33 de ani, e convins ca stie cine e responsabil pentru disparitia mamei sale. Toate indiciile conduc spre milionarul Henrik Saarinen. Dar politia nu e de acord cu investigatia, astfel ca Aleksi porneste propria ancheta asupra lui Saarinen.
Sumbru ca sufletul meu este o poveste despre o viata traita in singuratate, despre promisiuni, pretul obsesiilor, costul razbunarii si puterea dragostei. Scris intr-un stil precis si incarcat de frumusete, romanul este o interpretare moderna a tragediei grecesti, caci in esenta vorbeste despre iubire, dreptate si izbavire.
"Cu acest roman, Antti Tuomainen ajunge direct in top. Gratie autorilor ca el, romanele politiste nu mai sunt menite doar fanilor genului. Tuomainen e mai bun ca niciodata."  Helsingin Sanomat
"Regele genului noir din Helsinki." Aamulehti 
"Povestea are un mobil puternic si o obsesie pe masura, dincolo de care totul culmineaza."
Ilta-Sanomat
Scriitorul finlandez Antti Tuomainen (44 ani), a fost un copywriter apreciat inainte de a-si face debutul literar, in 2007, ca autor de romane politiste.
De acelasi autor, la Editura Trei a aparut Tamaduitorul, recompensat cu The Clue Award pentru Cel mai bun roman politist finlandez din 2011.
"Sumbru ca sufletul meu este in primul rand o patrunzatoare analiza psihologica despre obsesii si felul cum se manifesta ele. O poveste despre suferinta si dor. Razbunare si durere. Stilul lui Tuomainen e incarcat de suspans, de masculinitate, dar totodata de sensibilitate."  Rakkaudesta kirjoihin – blog
"Isi repeta in gand ca toate acestea se intamplau doar fiindca ea cunoscuse un barbat si incepuse o relatie cu el. Isi repeta mereu acest lucru. Adevarul o facu sa tresara. Cunoscuse un barbat si acum se apara cu mana de loviturile cutitului. Cele doua fapte nu puteau fi mai nepotrivite. Si totusi, unul il avusese drept urmare pe celalalt. Isi aminti un film american in care un politist istovit il lamurea pe un coleg mai tanar asupra sensului vietii: Oricui i se poate intampla oricand, orice."
Nr. de pagini: 296
Anul aparitiei: 2015
Autor: Antti Tuomainen
Editura: TREI
Anul publicării: 2015
Categoria: Romane

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]