Anvers

0
(0)

Anvers

Intalnim in acest pseudo-thriller ,,Anvers" fara deznodamant cadavre si politisti rataciti pe drumul Castelldefels si Barcelona, o roscata misterioasa despre care vorbeste tota lumea, dar nevazuta de nimeni, un vagabond cocosat traind in padure, un asasinat congelat in memoria catorva, plaje maturate de o lunga toamna mediteraniana, albastrul marii, flash-uri de scene sadomasochiste, campinguri pustii asemenea celui in care un chilian pe nume Roberto Bolano scrie romanul pe care il citim, halucinatii, transcrieri de cosmaruri, primii detectivi fantomatici in deriva.
Anvers este big bang-ul din care opera ulterioara a lui Bolano, de la Literatura nazista in America la Detectivii salbatici si 2666, se va naste. A fost scris in saracie si clandestinitate, in Spania, in anul 1980. Va ramane inedit si nu va fi publicat decat douazeci si doi de ani mai tarziu, cu cateva luni inainte de moartea autorului.
Deopotriva naratiune fragmentata si poem in proza, de o frumusete frenetica si devoratoare, Anvers este, dupa cum il definea insusi autorul, radical si solitar.
„Bolano si-a faurit deja un stil uluitor, inconfundabil. O carte perfecta pentru fani, excelenta pentru noii convertiti…”– Northwest Phoenix
Numar pagini: 128
Anul aparitiei: 2011
Autor: Roberto Bolaño
Editura: LEDA
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza Diversa

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]