CD – Secretele reusitei ca trainer pentru copii. Ghidul formatorului

0
(0)

CD - Secretele reusitei ca trainer pentru copii. Ghidul formatorului

Secretele reusitei ca trainer pentru copii. Ghidul formatorului
Ai vazut cat succes are un trainer in ziua de azi?
Trainerii sunt foarte apreciati, respectati si cautati pentru sfaturile lor! Invata si tu cum sa devii un formator de succes!
Nu orice trainer, ci unul care lucreaza cu generatia de maine si are in fata o piata in plina formare, cu un potential deosebit, deoarece se adreseaza la nivel de beneficiar… tuturor copiilor.
Traim intr-o lume competitiva si este fireasca dorinta parintilor de a le asigura copiilor lor un start cat mai bun. De aceea, educatia de calitate, in special in primii ani de viata, este cea mai importanta investitie pe care un parinte o poate face pentru viitorul copilului sau. Un anume gen de educatie si modelare, ceva ce copilul nu poate invata la gradinita sau la scoala, cu bona si nici chiar cu guvernanta.
Training-ul profesionist pentru copii este astazi un serviciu des solicitat si aflat pe un trend ascendent la nivel national. Asta deoarece:
– timpul parintilor este limitat;
– cerintele sociale si educationale cresc;
– educatia oferita de familie sau de institutii acopera doar o parte din pregatirea si formarea unui copil;
– societatea cere mai mult;
– ne dorim mai mult pentru copiii nostri.
In prezent, in Romania sunt putini organizatori/furnizori de cursuri de educatie complementara pentru copii. In plus, aceste servicii sunt mai putin cunoscute de majoritatea parintilor. Ca urmare, exista o buna oportunitate pentru traineri sa initieze noi cursuri si sa faca cunoscut acest concept.
Olivia Podobea, trainer pentru copii, antreprenor si mama:
"Din experienta personala, pot vorbi despre cursurile care au avut impact asupra fiului meu de 14 ani: comunicare, negociere, educatie financiara, management al timpului, cu alte cuvinte cursuri pentru toate acele soft skills despre care se vorbeste numai in educatia profesionala a adultilor. Eu cred cu tarie ca, invatate temeinic, toate aceste lucruri au o mai mare sansa sa produca rezultate mult mai devreme si cu mult mai putin efort. Vorbim aici de un Paretto aplicat vietii copiilor."
Un training este structurat sub forma de cursuri, seminarii, ateliere sau workshopuri. Poate avea de asemenea, si o parte de formare practica si, deseori, are ca scop dezvoltarea de noi abilitati si competente. Trasatura de baza o reprezinta stimularea unui mod de gandire si/sau comportament eminamente optimist si constructiv.
Un atu important: un trainer poate desfasura aceasta activitate ca un al doilea job, precum si in week-end!
Cum poti deveni trainer
Pornind de la calitatile moral-afective descrise anterior, poate urma un curs de formare in aceasta directie, orice cadru didactic care doreste sa-si dezvolte competente noi, profitand de aceasta tendinta care se dezvolta azi in Romania, precum si orice persoana interesata care lucreaza in domenii conexe.
Peste 15.000 de cadre didactice vor fi disponibilizate, ne anunta mass-media."Comasarile de scoli aduc noi disponibilizari in sistemul de invatamant. Sute sau chiar mii de cadre didactice ar putea ramane fara loc de munca. Tinerii dascali vor fi nevoiti sa mearga din pe la unitatile de invatamant pentru a-si gasi un nou loc de munca dupa comasari."
In niciun caz! Tinerii dascali si persoanele cu vocatie de pedagog pot deveni acum foarte usor traineri.
Olivia Podobea, trainer pentru copii la Solve&Perform -"Un cadru didactic cu vocatie va fi un trainer foarte bun. Evident ca exista si traineri fantastici care lucreaza extraordinar cu copiii, chiar daca nu sunt cadre didactice. Si pentru acestia si pentru primii, ingredientul care face diferenta este vocatia de pedagog. O ai sau nu. Daca o ai, trainingul va fi o a doua natura."
Asadar, un trainer profesionist are la baza o formare profesionala specifica ce presupune insusirea unor cunostinte, dobandirea si exersarea unor abilitati necesare. Pentru a deveni trainer, adica formator, cel interesat urmeaza un curs de formator acreditat de CNFPA.
Desi trebuie sa se zbata mult pentru instruire, formarea propriei strategii, obtinerea clientilor, alcatuirea unui portofoliu si promovare, un trainer beneficiaza in zilele noastre de o piata avida si in plina formare.
Cat castiga un trainer?
Daca ar fi sa facem un calcul estimativ al veniturilor incasate de un trainer, acesta ar arata cam asa:
200-400 lei/curs x 10 copii/grupa = 2.000-4.000 lei/grupa
5 grupe/luna x 3.000 lei (in medie/grupa) = 15.000 lei/curs
De asemenea, un trainer pentru copii poate organiza si cursuri pentru adulti, ceea ce i-ar rotunji veniturile.
O varianta mai costisitoare a demararii unei astfel de afaceri este franciza. In Romania exista la momentul actual doua francize specializate in training-ul pentru copii si tineri: Clever Children si FasTracKids. In ceea ce priveste sistemul de pregatire a francizatilor, nu doar profesori, educatori sau psihologi pot aspira la candidatura, ci antreprenori in general. Desi este nevoie de o investitie serioasa si de alte conditii impuse de francizor, avantajele sunt insa consistente atat in privinta instruirii, renumelui, cat si a profitului.
AVANTAJELE AFACERII:
– in ziua de azi, foarte multa lume investeste sume mari de bani in cursuri de dezvoltare personala deci nu veti duce lipsa de clienti
– educatia nonformala pentru copii este o piata la inceput de formare si ofera extraordinar de multe oportunitati in comparatie cu cea pentru adulti
– la organizarea de training-uri pentru copii, nu aveti nevoie de acreditare de la un organism superior, deoarece aceste cursuri nu au ca finalitate un certificat cu relevanta pe piata muncii
– un trainer poate desfasura aceasta activitate ca un al doilea job, chiar si in week-end
– nu aveti nevoie de un spatiu propriu, deoarece cursurile pot fi sustinute si in locatii inchiriate permanent sau partial (doar pentru orele si zilele cand se desfasoara cursul)
– lucrul cu copiii ofera satisfactii imense
– obtineti un profit avantajos care va ofera siguranta materiala de care aveti nevoie
Nu stii cum poti deveni trainer autorizat?
Lucrarea"Secretele reusitei ca trainer pentru copii. Ghidul Formatorului" pe CD iti ofera informatii complete despre:
– cursurile care exista pe piata din Romania;
– interviuri, sfaturi si solutii de la cei care desfasoara deja o astfel de activitate;
– conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a deveni formator;
– investitia necesara;
– furnizorii de cursuri de formare privati si/sau publici acreditati de CNFPA;
– locatiile si preturile cursurilor de formare pe care le poti urma;
– pasii de urmat pentru a demara afacerea in sistem de franciza;
– indicatii detaliate despre cum sa incepi sa lucrezi pentru profitul tau!
Training-ul profesionist – o afacere a viitorului!
Descopera acum, de la experti, secrete si sfaturi care te vor ajuta sa te lansezi intr-o afacere profitabila, si, mai mult, sa fii pe primul loc!
Gandeste-te cat de mult timp ai pierde daca ai incerca sa te documentezi singur, sa intrebi in stanga si-n dreapta, ca in final, sa primesti unele raspunsuri eronate. Acest ghid te sprijina in activitatea ta inca de la inceput, iti arata pas cu pas ce trebuie sa faci pentru a deveni trainer autorizat!
Format: CD
Anul aparitiei:  2011
Autor: Zenobia Badescu
Editura: RENTROP SI STRATON
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]