Ce poti face cu doua cuvinte

5
(3)

CE POTI FACE CU DOUA CUVINTE
Numar pagini: 168
Anul aparitiei: 2012
Autor: Liviu Papadima
Editura: ART GRUP EDITORIAL
Anul publicării: 2012
Categoria: Povestiri

„Cum se fac povestile?
Din cuvinte, cum altcumva?! Bine-bine, dar din cuvinte se mai face si tema pentru acasa la chimie, si cartea de bucate a mamei – chit ca mai are si poze – si nota de plata la telefon – aoleu, aia are si cifre! Ce se pune in cuvinte, ca sa iasa din ele poveste?
Zau daca stiu. Le-ar trebui, cred, ceva care sa le incalzeasca si sa le inmoaie un pic. De unul singur, un cuvant e morocanos si ursuz. Se uita la tine poncis si-ti maraie infundat: „Eu atat am avut de zis!”
Si cand sunt mai multe laolalta?
Vezi, aici se incurca treaba. Daca le-nsiri ca soldateii la parada sau daca te stradui sa-l pui pe fiecare la locul lui, ca elevii care-si stiu fiecare locul in banca, or sa se bucure, ce-i drept, de vecinatate si-o sa le mai treaca mofluzeala. S-ar putea chiar sa-ti zambeasca, ca vanzatorul de la dugheana din colt, care te intreaba intotdeauna dupa ce iti da ce ai cerut: „Mai doriti si altceva?” Sa nu te-apuci insa, cu niciun chip, sa le raspunzi ca habar n-ai ce vrei! Daca vrei o poveste, daca vrei ceea ce nu stii si nu poti sti ca vrei, lasa-le mai bine sa spuna ele ce au de spus.”

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]