Contabilitatea institutiilor publice – Comentata, actualizata si simplificata – Virginia Greceanu Cocos

0
(0)

Contabilitatea institutiilor publice - Comentata, actualizata si simplificata - Virginia Greceanu Cocos

CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE comentata, actualizata si simplificata vine in ajutorul functionarilor publici din institutii si consilii locale pentru cunoasterea evolutiei modificarilor aduse de organele legislative centrale Planului de conturi general si Instructiunilor sale de aplicare in vederea usurarii muncii acestora.
Pentru actualizarea Planului de conturi general aprobat prin Ordinul nr. 1 917/2005 cu Ordinul MFP nr. 2021/2013, aplicabil de la 1 ianuarie 2014, s-au utilizat toate ordinele aparute in perioada 2005-2014, in prezenta lucrare construindu-se monografiile contabile noi izvorate din modificarile aduse prin noul Plan de conturi general, care inglobeaza acum toate conturile folosite, atat pentru operatiunile din bugetele finantatoare,  cat  si pentru operatiunile din FEN  si prin  Trezoreria Statului.
Lucrarea contine numeroase comentarii pe baza principalelor reglementari financiar-contabile si fiscale aparute in acest interval de timp si monografii contabile pentru operatiunile de inchidere a executiei bugetului institutiilor publice si consiliilor locale, pe surse de finantare in noul plan de conturi. Un important capitol de monografii este dedicat evidentierii operatiunilor finantate din fonduri europene nerambursabile ale caror reglementari date in anul 2008 prin Ordinul nr. 1. 187/2008 au fost modificate la mijlocul anului 2009 prin Ordinul nr. 2. 169/27. 07. 2009, diversificandu-se gama conturilor si largindu-se sfera de functionare a conturilor folosite. Acestea au fost organizate pe planurile de conturi folosite de fiecare categorie de beneficiari finali si pe surse de finantare si au fost actualizate cu modificarile ulterioare Ordinului nr. 2169/2009.
Planul de conturi general actualizat la 30 iunie 2014  este prezentat simplificat pentru mai multa claritate, el fiind comasat cu Planul de conturi folosit la evidenta fondurilor externe nerambursabile  si Planul de conturi al trezoreriei centrale a statului, actualizate la aceeasi data.
Recomandam cititorilor  prezentul volum cu o valoare teoretica si practica unica care reflecta o experienta de 27 de ani in institutii publice  centrale si locale a autoarei si de 20 de ani  de la prima sa lucrare aparuta pentru acestea„Practica auditului la institutiile publice si legislatia utila.“
Nr. de pagini: 465
Anul aparitiei: 2014
Autor: Virginia Greceanu-Cocos
Editura: UNIVERSITARA
Anul publicării: 2014
Pagini: 465
Categoria: Carti diverse

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]