Credite pentru consumatori. Provocari legislative si tensiuni constitutiionale romanesti de Marian Nicolae

0
(0)

Credite pentru consumatori. Provocari legislative si tensiuni constitutiionale romanesti de Marian Nicolae

Incercarea autohtona de imbunatatire a pozitiei consumatorului de credite, indreptatita din multe puncte de vedere si reclamata de dreptul unional, a creat o tensiune legislativa care in istoria dreptului „privat” autohton nu a fost des intalnita, imbracand, in cele din urma, o haina constitutionala si dezvaluind optici juridice din cele mai surprinzatoare. Reactia mediului juridic nu putea sa ramana nemarcata.
In volumul de fata, au fost selectionate o serie de lucrari care ilustreaza, intre altele, cat de diferit a fost receptata juridica lansata de legiuitor, opiniile autorilor fiind, sub multe aspecte, semnificativ diferite in privinta acelorasi subiecte. In mod evident, este vorba doar de o tentativa si imperfectiunile tin de imposibilitatea consumarii unui asemenea demers. De aceea, contributiile trebuie vazute ca o suita de invitatii la dezbateri si, daca vor fi supuse criticilor, inseamna ca nu au ramas neobservate si ca scopul lor intelectual a fost atins.
Nr.  de Pagini: 530
Anul aparitiei: 2017
Autori: Marian Nicolae, Ionut-Florin Popa (coordonatori), Marieta Avram, Lucian Bercea, Aurelian-Marian Murgoci-Luca, Radu Rizoiu, Valeriu Stoica, Cristina Zamsa
Autor: Marian NICOLAE
Editura: SOLOMON
Anul publicării: 2017
Categoria: Carti diverse

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]