Crestinul in lumea moderna. Raul veacului si criza bisericii

0
(0)

Crestinul in lumea moderna. Raul veacului si criza bisericii

Cartea autorului Mircea Vulcanescu „Crestinul in lumea moderna. Raul veacului si criza bisericii" de la editura CUVANTUL ORTODOX

Ce inseamna, pentru un crestin, lumea moderna, lumea in care traieste, si cum ii poate face fata duhovniceste? Mircea Vulcanescu ne-a oferit unul din raspunsurile cele mai profunde la aceasta intrebare de capatai pentru orice madular constient al Bisericii care simte ca nu se poate impaca cu duhul acestei lumi. Cartea de fata readuce in atentia publicului cititor conferinta \\"Crestinul in lumea moderna\\" intr-o antologie din scrierile pe teme religioase ale lui Vulcanescu in care sunt cuprinse si cateva fragmente de texte inedite.
\\"Pacatosi suntem. De cai de indreptare avem nevoie. Dar caile astea le avem. Si singura scapare e sa nu le smintim. Asta era singura intrebare: societatea romaneasca e primejduita. Trebuie spre a o salva sa ne schimbam Biserica (cum vor unii) sau sa intoarcem oamenii la ea, asa cum e, ortodoxa, neclintita?\\"
\\"Vremea ce vine nu e o vreme de triumf pentru crestinism, cum n-a fost nici cea care pleaca. Ci, tot veacul, vremea ce vine, e o vreme de-ncercare. O vreme-n care se vor numara oile de capre, insa nu se vor desparti, [dupa] cum nici graul de neghina! S-a schimbat numai sensul ispitelor! Puterile celor ce intra in acest apocalips sunt numarate. Nimic mai primejdios decat sa intri-n el naiv si fara sa stii ce te asteapta!\\"

ISBN: 978-606-93613-1-3
Autor: Mircea Vulcanescu
Editura: CUVANTUL ORTODOX
Anul publicării: 2013
Pagini: 138
Format: 11×20 cm
Categoria: Religie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]