Curs special de fizica dezastrelor

0
(0)

Curs special de fizica dezastrelor

Blue Van Meer ar putea fi o adolescenta americana obisnuita. Numai ca, la cinci ani, isi pierde mama intr-un accident de masina, iar tatal ei, intelectual expansiv si excentric, o plimba dintr-un oras universitar in altul, spre noi aventuri, mereu pe drum. Au o relatie foarte stransa, inventeaza mereu discursuri noi, se lanseaza in citate savante, rescriu istoria literaturii si a fizicii cuantice. Dar, intr-o zi, Blue descopera cadavrul lui Hannah Schneider, profesoara preferata. Ce poate face altceva decat sa urmeze sfaturile tatalui si sa reconstituie povestea, cu rigoare, cu un strop de umor, si, pe cat posibil, cu multe intamplari?
Trecand de la teoria marxista la povesti despre Ava Gardner cu o usurinta deconcertanta, povestea Marishei Pessl amesteca ironia, umorul, critica societatii americane si un gust impecabil in materie de literatura, film sau politica. Curs special de fizica dezastrelor este una dintre acele carti care se savureaza cu placere, fara sa dezamageasca.
„Romanul de debut cel mai inteligent si mai erudit dupa Totul este iluminat al lui Jonathan Safran Foer… O poveste stralucitoare, scrisa intr-o maniera noua, inteligenta si viu colorata…
The New York Times
„Inteligenta si exuberanta, in parte roman al maturizarii, in parte aventura si calatorie, in parte cercetare idiosincratica a marilor carti, cu accente de comedie romantica si crime neelucidate…”
Vogue
„O joaca inteligenta… care te face sa reflectezi si sa razi in acelasi timp.”
Glamour
„Un debut zburdalnic si inteligent… o extravaganta asezonata cu aluzii literare si de cultura pop, caracterizari ironice, intriga erotica, crima si o energie narativa de neoprit.”
Entertainment Weekly
Numar pagini:688
Format:150*215
Anul aparitiei:2012
Autor: Marisha Pessl
Editura: LITERA
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]