De ce esueaza natiunile. Originile puterii, ale prosperitatii si ale saraciei. Vol. 57

0
(0)

De ce esueaza natiunile. Originile puterii, ale prosperitatii si ale saraciei. Vol. 57

Cartea autorului A. Robinson James „De ce esueaza natiunile. Originile puterii, ale prosperitatii si ale saraciei. Vol. 57" de la editura LITERA

Bazata pe cincisprezece ani de cercetare, cartea abordeaza, printr-o lectura placuta si accesibila, o tema cruciala din economia politica actuala: diferenta enorma de venit si de standard de viata dintre tarile bogate si cele sarace ale lumii. Acemoglu si Robinson demonstreaza ca tarile ies din saracie numai cand au institutii economice adecvate, cand au un sistem politic pluralist deschis, in care exista concurenta pentru functiile politice si deschidere catre noi lideri politici. Aducand argumente din economie, politica si istorie, autorii ofera o modalitate noua, puternica si convingatoare de intelegere a bogatiei si a saraciei.
\\"Acemoglu si Robinson – doi dintre cei mai importanti experti din lume in domeniul dezvoltarii – ne arata ca nu geografia, bolile sau cultura, ci chestiunea institutiilor si a politicii explica, mai degraba, de ce unele natiuni sunt bogate si altele sarace. Aceasta carte extrem de accesibila ofera o perspectiva patrunzatoare binevenita atat pentru specialisti, cat si pentru publicul larg.\\"
Francis Fukuyama

ISBN: 978-606-33-3278-4
Autor: A. Robinson James
Editura: LITERA
Anul publicării: 2018
Pagini: 736
Format: 110×165
Categoria: Romane

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]