Doru Dumitrescu, Din culisele istoriei. Volumul al II-lea

0
(0)

Doru Dumitrescu, Din culisele istoriei. Volumul al II-lea

Fundamental, istoria ofera coloana vertebrala care lumineaza meritele si condamna nereusita, invita la performanta. Faptele istorice se cer analizate la intersectia intre cunoastere si analiza, intre realism si initiativa, intre exigenta si misiune civica, intre memorie si viitor, intre europenitate si valorizare nationala.
In analiza istoriei nu sunt suficiente doar fotografiile bazate pe memorarea de date, descrierea de conflicte si batalii, schitarea portretului unor personalitati de mare respiratie. Istoria a depasit barierele traditionalului – de la istorie economica, sociala, diplomatica, militara, politica, cronologica si altele. Cartile de istorie se scriu pentru specialisti si deopotriva pentru marele public, pentru cititorii avizati, cat si pentru toti iubitorii trecutului.
De aceea, daca chiar vrei sa cunosti si sa intelegi trecutul, e nevoie, mai mult ca niciodata, si de cunoasterea vietii cotidiene, a moravurilor si obiceiurilor din epoca, a vestimentatiei, a vietii de familie, a relatiilor interumane, ceea ce a fost candva, nemeritat denumit drept„mica istorie". Apeland la statistica, la antropologie, la geografie, la literatura si la arta, printre altele este vizata interdisciplinaritatea si redarea trecutului in aspectele mai putin stiute care ne dau si o noua perspectiva.
Prof. univ. dr. Nicolae Paun
Decan al facultatii de Studii Europene
Universitatea Babes-Bolyai
Nr. de pagini: 152
Anul aparitiei: 2015
Autor: Doru Dumitrescu
Editura: NOMINA
Anul publicării: 2015
Pagini: 152
Categoria: Tratat

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]