Drept civil. Drepturile reale principale 2011 (Conform noului Cod civil)

0
(0)

Drept civil. Drepturile reale principale 2011 (Conform noului Cod civil)

Lucrarea "Drept civil. Drepturile reale principale" trateaza intr-un cadru unitar problematica de ansamblu a materiei drepturi reale principale, urmarind in principal structura si dispozitiile Noului Cod civil, prezentate comparativ cu vechile dispozitii. La inceput este prezentat patrimoniul si drepturile patrimoniale, ce scot in evidenta noile modalitati de divizare sau afectatiune a acestuia, functiile sale, iar intr-o sectiune separata bunurile si clasificarea lor.
Posesia ca stare de fapt are o reglementare unitara si distincta si precede analiza dreptului de proprietate cu cele doua forme ale sale, privata si publica, fiind precizate caracterele juridice si limitele in exercitarea acestor drepturi, modalitatile juridice in care se prezinta, modurile de dobandire si stingere a acestora.
Sunt redate principalele drepturi reale si noutatile in privinta acestora, printre care, dreptul de superficie pentru prima data reglementat.
Capitolele de final vizeaza apararea dreptului de proprietate si a drepturilor reale prin mijloace specifice, precum actiunea in revendicare, actiunea negatorie, confesorie si in granituire.
Noua reglementare privind cartea funciara pune in evidenta, printre altele, principiul constitutiv si translativ al drepturilor reale prin inscrierea lor in cartea funciara si dispozitiile tranzitorii in aplicarea acestuia.
Data aparitiei: Decembrie 2011
Autor: Spanu Dan-Stefan
Numar de Pagini: 275
Format: Academic
Autor: Spanu Dan Stefan
Editura: UNIVERSUL JURIDIC
Anul publicării: 2011
Categoria: General

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]