Elementele – O prezentare vizuala a fiecarui atom cunoscut din univers

0
(0)

Elementele - O prezentare vizuala a fiecarui atom cunoscut din univers

Cartea autorului Gray Theodore „Elementele – O prezentare vizuala a fiecarui atom cunoscut din univers" de la editura LITERA

Nu exista vreun lucru care sa se transforme in nimic, caci toate lucrurile se intorc dizolvate in elementele lor.
Tabelul periodic este catalogul universal al tuturor lururilor pe care poti pune mana. Exista unele lucruri, ca lumina, iubirea, logica si timpul, care nu figureaza in tabelul periodic. Dar pe aceasta nu putem pune mana.
Elementele se prezinta sub doua forme: starea lor pura si gama de compusi chimici pe care ii formeaza in combinatie cu alte elemente.
In aceasta carte incerc sa arat ambele forme ale fiecarui element.
"Aceasta este cartea despre elementele care, prin stil si continut, le depaseste pe toate celelalte. Fotografiile sunt fantastice. In texte scurte, Gray subliniaza utilitatea lor, le exploreaza istoria si face scurte comentarii despre lume. Reactia mea? Delectare elementara!"  –  Ronald Hoffman, scriitor si castigator al Premiului Nobel pentru chimie
Cu spirit si eruditie si, mai presus de toate, cu fotografii minunate, Gray ofera exemple incitante ale proprietatilor si intrebuintarilor fiecarui element. Aceasta carte uimitoare este mai mult decat un ghid al elementelor. Ea isi va aprofunda cunoasterea substantelor care alcatuiesc lumea noastra".  –  Oliver Sacks, autor al filmelor "Revenirea la viata", "Muzicofilia", "Unchiul Tungsten"
Anul aparitiei: 2018
Nr. Pagini: 240
Autor: Gray Theodore
Editura: LITERA
Anul publicării: 2018
Categoria: Carti diverse

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]