Fizica imposibilului de Michio Kaku

0
(0)

Fizica imposibilului de Michio Kaku

O explorare stiintifica a lumii fazerelor, campurilor de forte, teleportarii si calatoriilor in timp.
Va fi oare posibil sa trecem prin ziduri?
Cea mai recenta carte a lui Michio Kaku, Fizica imposibilului, vrea sa explice exact de ce unele viziuni ale viitorului se pot pana la urma realiza, in timp ce altele vor ramane in limitele posibilului… SF-ul trateaza astfel de chestiuni; stiinta ramane tacuta in aceasta privinta. Lucrarea domnului Kaku vine sa umple un gol. – The Economist
Va fi oare posibil intr-o zi sa trecem prin ziduri? Sa construim nave cosmice care sa se deplaseze mai rapid decat lumina? Sa citim gandurile altor oameni? Sa devenim invizibili? Sa mutam obiectele din loc cu puterea mintii noastre? Sa ne transportam trupurile instantaneu prin spatiul cosmic?
Acum o suta de ani, oamenii de stiinta ar fi spus ca laserele, televiziunea si bomba atomica sunt imposibile. Michio Kaku ne arata cum tehnologiile si dispozitivele SF-ului de astazi, pe care le consideram dincolo de taramul posibilitatii fizice, ar putea deveni in viitor cat se poate de comune.
De la teleportare la telekinezie, Kaku foloseste lumea stiintifico-fantasticului pentru a explora fundamentele – si limitele – legilor fizicii asa cum le stim astazi. El clasifica tehnologiile imposibilului in mai multe categorii in functie de momentul cand ar putea fi transformate in realitate – in secolul urmator, peste mii de ani sau poate niciodata – si le descrie apoi intr-un stil captivant si provocator din punct de vedere intelectual.
Michio Kaku este profesor de fizica teoretica al catedrei Henry Semat de la Graduate Center, City University din New York. Este cofondator al teoriei corzilor. A scris mai multe carti, printre care Lumi paralele si Dincolo de Einstein, precum si bestsellerul Hyperspatiul, care a fost votat drept cea mai buna carte de stiinta a anului de catre New York Times si Washington Post. Locuieste in New York City.
Anul aparitiei: 2010
Numar pagini: 488
Format: 13×20
Autor: Michio Kaku
Editura: TREI
Anul publicării: 2020
Categoria: Fizica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]