Ganduri pentru fiecare zi 2013 (Omraam Mikhael Aivanhov)

0
(0)

Ganduri pentru fiecare zi 2013 (Omraam Mikhael Aivanhov)

In fiecare dimineata, inainte de orice activitate, reculegeti-va un moment, in ideea de a introduce in voi pacea si armonia, legandu-va de Creator si consacrandu-I, prin rugaciune si meditatie, aceasta zi care incepe.
Esential este inceputul. Aici, la inceput, fortele noi se declanseaza si se orienteaza.
Pentru a actiona corect, trebuie, intotdeauna, sa incepeti prin a cauta Lumina. Cand vine noaptea, nu va grabiti, in intuneric, sa luati un obiect sau sa incepeti vreo activitate; aprindeti mai intai o lampa si apoi actionati.
Ei bine, pentru orice activitate in viata, mai intai aveti nevoie sa aprindeti lumina, adica sa va concentrati, sa va reculegeti, inainte de a sti cum sa actionati. Daca nu aveti aceasta lumina, veti orbecai, la stanga sau la dreapta, veti bate la toate portile, dar nu veti face nimic bun.
Intreaga zi se va inscrie pe fagasul pe care il veti da, chiar de dimineata, gandurilor voastre. Ca urmare a faptului ca sunteti sau nu atenti si vigilenti, va veti deschide drumul sau, din contra, vi-l veti bloca cu tot felul de lucruri inutile, sau chiar nocive.
Discipolul Stiintei Initiatice stie cum sa-si inceapa ziua, daca doreste ca ea sa fie fructuoasa, plina de mila lui Dumnezeu, pana cand va putea raspandi aceasta milostenie in jurul lui, asupra tuturor fapturilor.
El stie ca trebuie sa aiba, inca de dimineata, o gandire fundamentala, in jurul careia vor gravita, in timpul zilei, toate celelalte ganduri.
Daca aveti pentru fiecare zi un scop precis, o orientare precisa, un ideal de atins, toate activitatile vi se vor ordona, incet-incet, se vor organiza si vor contribui la realizarea acestui ideal.
Chiar daca unele ganduri si sentimente straine, negative, vor incerca sa patrunda in voi, ele vor fi orientate si puse in slujba Lumii Divine, vor fi obligate sa mearga in directia pe care ati ales-o. Astfel, multumita acestui gand fundamental pe care vi l-ati pus dis-de-dimineata in minte, in inima, veti putea inscrie aceasta zi in Marea Carte a Vietii.
Cum totul se inregistreaza, odata ce ati trait o zi minunata, o zi a Vietii Vesnice, nu numai ca ea va fi inregistrata, nu numai ca nu va muri, dar va incerca sa antreneze si celelalte zile pe urmele ei, pentru a-i semana. incercati, cel putin, sa traiti bine o singura zi, caci ea le va influenta pe celelalte: le va invita sa le vorbeasca si sa le convinga sa fie asemenea ei: echilibrate, ordonate, armonioase." (Omraam Mikhael Aivanhov)
Fragment din carte:
Intelectul constituie evident un excelent mijloc de cunoastere, dar este totusi limitat, fiindca judeca si trage niste concluzii plecand de la aparenta lucrurilor si de la viziunea partiala ce o are despre ele.
El nu-si permite sa se pronunte corect in privinta fiintelor si a situatiilor, si aici se afla originea multor erori. Desigur, acumuland cu rabdare un mare numar de elemente, putem reusi sa avem o viziune despre intreg, dar cat timp ne-ar lua?
Si vor exista mereu niste elemente subtile, impalpabile, pe care intelectul nu va reusi sa le sesizeze.
Cand intalniti pe cineva, nu puteti sti dintr-odata cine este. Trebuie sa il frecventati o vreme.
Singura modalitate de a cunoaste imediat o fiinta in intregul ei este de a dezvolta intuitia, care este o manifestare a spiritului.
Adevarata intuitie nu are nevoie de nici un element pentru a judeca: ea patrunde instantaneu in inima fiintelor si a lucrurilor si se pronunta imediat fara sa se insele niciodata. Nimic nu ii este ascuns.
Autor: Omraam Mikhael Aivanhov
Anul aparitiei: 2012
Nr. Pagini: 400
Autor: Omraam Mikhael Aivanhov
Editura: PROSVETA
Anul publicării: 2013
Categoria: Diverse-mitologie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]