Gramatica limbii romane pentru elevi. Culegere de exercitii si texte

0
(0)

Gramatica limbii romane pentru elevi. Culegere de exercitii si texte

Aceasta carte este un auxiliar didactic pentru profesori si elevi. Contine un material foarte dens si este structurata pe problemele generale de limba romana, studiate in scoala (fonetica, vocabular, morfologie, sintaxa), fiind un ghid practic de invatare si autoevaluare. Cuprinde multe exercitii de creatie, pentru a dezvolta gandirea creativa a elevilor.
Testele propuse pentru analiza sunt luate din vorbirea curenta, din diferite registre ale limbii, din comunicarea culta sau exprimarea populara, pentru a evidentia situatii de comunicare diverse.
Toate au drept obiectiv dezvoltarea competentei de comunicare a elevilor in limba romana, rapida, corecta, expresiva si perceperea intentiei ce a pus-o in comunicare emitatorul mesajului.
In unele cazuri, pentru a se evita confuziile, exista explicatii succinte. S-a acordat un spatiu mai mare omonimelor (in special ortogramelor), pentru a deprinde elevii cu o scriere corecta, prin intelegerea justa a elementelor componente ale unor constructii in care se foloseste cratima, problema de ortografie ce produce mari dificultati.
Unele exercitii sunt mai lungi, pentru a ilustra multitudinea situatiilor de comunicare si functiile cuvintelor si a contribui astfel la dezvoltarea gandirii diversificate a elevilor.
Cartea contine 67 de exercitii de fonetica, 66 de exercitii de vocabular, 171 de exercitii consacrate omonimelor (in special ortogramelor), 26 de exercitii privind conversiunea, 224 de exercitii de morfo-sintaxa, 170 de exercitii de sintaxa a propozitiei, 151 de exercitii privind sintaxa frazei si 53 de exercitii ce abordeaza comunicarea. La sfarsitul cartii se afla rezolvarea testelor.
Anul publicarii: 2012
Format: 16, 5 X 23, 5
Pagini: 232
Autor: Ecaterina Chifu
Editura: DIDACTICA SI PEDAGOGICA
Anul publicării: 2012
Categoria: Gramatica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]