Ifrim Mircea, Tratat de antropologie medicala, morfofunctionala, motrica, psihologica si metapsihologica

0
(0)

Ifrim Mircea, Tratat de antropologie medicala, morfofunctionala, motrica, psihologica si metapsihologica

 Lucrarea „Tratat de antropologie medicala, morfofunctionala, motrica, psihologica si metapsihologica”, elaborata de un prestigios colectiv, coordonat de Acad. Prof. Dr. Mircea Ifrim reprezinta o noutate editoriala absoluta. Abordarea acestor multe aspecte ale complexitatii„fenomenului om”, care este obiectul antropologiei, este originala prin multiple aspecte, dintre care il mentionam pe cel metapsihologic, in care se regasesc multiple date necunoscute, dar in acelasi timp este o realitate care defineste tipologia constitutionala. Lucrarea contine atat elemente de ordin fundamental, unele rezultate din cercetari proprii, cat si practice, cu aplicabilitate directa mai ales in domeniul medical.
Coordonatorul lucrarii este Acad. Pof. Dr. Mircea Ifrim, medic, Prof. univ. dr., CS gr. I, Secretar general al Academiei de Stiinte Medicale din Romania, Director general adjunct al Institutului de Stiinte ale Vietii al Universitatii de Vest„Vasile Goldis” din Arad, doctor in filozofie al Academiei Internationale de Medicina„Albert Schweitzer”.
A urcat intreaga ierarhie medicala, de la medic de circumscriptie la profesor universitar si academician, pe baza de concurs si recunoastere a unor merite profesionale. In paralel a desfasurat o activitate sociala, incepand cu inspector general, consilier al ministrului invatamantului, consilier guvernamental, secretar de stat pentru UNESCO, presedintel al Comisiei de Sanatate  a Camerei Deputatilor, etc.
A primit premiul Academiei Romane„Victor Babes”, Ordinul International de Merit  IBC  Cambridge, Anglia, Ordinul National„Steaua Romaniei” in grad de Cavaler (2014),„In semn de inalta recunoastere si apreciere pentru activitatea rodnica si prestigioasa pusa in slujba dezvoltarii stiintei medicale, pentru afirmarea cercetarii romanesti pe plan international”, etc.
Este membru in numeroase organisme si institutii de invatamant superior internationale si Doctor Honoris Causa a Universitatilor de Medicina din Beijing, Sao  Paolo, Taipei, Asia Universsity, Tai – Tsung, s. a.
Activitatea  sa a fost recunoscuta international in diferite publicatii, dintre care citam:
– World  Who’s who Hall of Fame (I. B. J. Cambridge  England CB23QP  1999);
– The First Five Hundred at the new millennium (Redwood Books, Kermit Way BA14BPN England  2000);
– Asia / Pacific Who’s Who (2009  Rifacimento International  New Delhi);
– The Preeminent 500 (Bibliotheque  World Wide  U. S. A.– 2011);
– Encyclopedia Intelligentia. A Compendium of Great Thinkers and Bright Minds of the 21st Century, Bibliotheque  World Wide  U. S. A. – 2015;
– Diploma de Excelenta acordata de Ministerul Sanatatii pentru activitatea meritorie desfasurata in cadrul ASM (2015).
Mentionam contributia esentiala a Acad. Pof. Dr. Mircea Ifrim la dezvoltarea Academiei de Stiinte Medicale, fiind prin Legea nr. 264/2004, pe care a elaborat-o, un pion esential in refunctionalizarea acestei institutii, intemeiata printre primele din lume de prestigiosul om de stiinta, recunoscut la nivel mondial, Academicianul Prof. Dr. Daniel Danielopolu.
Nr. de pagini: 590
Anul aparitiei: 2015
Autor: Ifrim Mircea
Editura: VREMEA
Anul publicării: 2015
Pagini: 590
Categoria: Generala

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]