Indrumator de pronuntare si de scriere corecta

0
(0)

Indrumator de pronuntare si de scriere corecta

Indrumator de pronuntare si de scriere corecta de Marilena Popa. Lucrarea cumuleaza si sistematizeaza multitudinea de reguli care normeaza limba romana corecta.
Cuprinde doua parti: una teoretica si una practica.
Partea teoretica sintetizeaza regulile de scriere (ortografice) si regulile de pronuntare (ortoepice) privitoare la toate compartimentele limbii– fonetica, vocabular, morfologie– plus abrevierile, semnele ortografice si semnele diacritice a caror folosire se leaga de pronuntarea si de scrierea cuvintelor.
Partea practica e constituita din indexuri de cuvinte care arata scrierea si pronuntarea corecta a cuvintelor (cu forma lor de nominativ-acuzativ singular sau de infinitiv prezent):
– omonime;
– omografe;
– dublete accentuale;
– substantive cu forme multiple de singular;
– substantive cu forme multiple de plural;
– nume proprii;
– cuvinte straine neadaptate limbii romane.
Dintre omonime sunt mentionate omonimele lexicale partiale si omonimele lexico-gramaticale. Celelalte indexuri contin toate cuvintele de tipul respectiv prezente in DOOM2.
Lucrarea de fata este de mare ajutor pentru insusirea unor cuvinte care ridica probleme in pronuntarea si in scrierea lor si a regulilor care stau la baza acestora. Este deci o lucrare extrem de utila la scoala, pentru pregatirea diferitelor examene, in munca de la clasa, putand fi folosita eficient deopotriva de elevi si de profesorii lor, precum si de toti cei preocupati de cultivarea limbii romane.
Autor(i): Catrinel Popa, Marinela Popa, Ion Popa
Numar de Pagini: 256
Anul aparitiei: 2010
Format: 13 x 20 cm
Autor: Marilena Popa
Editura: NICULESCU
Anul publicării: 2010
Categoria: Gramatica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]