Ineficacitatea actului juridic civil. Practica judiciara. Vol. II. Rezolutiunea, rezilierea, revocarea, reductiunea, caducitatea, inopozabilitatea

0
(0)

Ineficacitatea actului juridic civil. Practica judiciara. Vol. II. Rezolutiunea, rezilierea, revocarea, reductiunea, caducitatea, inopozabilitatea

Ineficacitatea actului juridic civil. Practica judiciara. Vol. II. Rezolutiunea, rezilierea, revocarea, reductiunea, caducitatea, inopozabilitatea.
Culegerea, structurata in doua volume, cuprinde solutii jurisprudentiale relevante si de actualitate in materia ineficacitatii actului juridic civil.
   Al doilea volum reuneste aproximativ 130 de spete referitoare la urmatoarele cauze de ineficacitate: rezolutiunea si rezilierea contractelor (de vanzare-cumparare, intretinere, locatiune, inchirierea locuintelor, leasing, antrepriza), revocarea donatiei, a testamentului sau alte cazuri de revocare, reductiunea liberalitatilor excesive, caducitatea si inopozabilitatea (actiunea pauliana, simulatia, publicitatea imobiliara prin cartile funciare, alte cazuri de inopozabilitate) si, de asemenea, deciziile in interesul legii relevante pentru cazurile prezentate.
   Hotararile selectate, unele dintre ele publicate pentru prima oara in aceasta culegere, sunt insotite de note si comentarii, in care au fost evidentiate fie opinii in acelasi sens sau in sens contrar cu privire la problemele inedite de practica neunitara exprimate de alte instante, fie argumente si explicatii suplimentare referitoare la aspectele de drept importante, facand retrimiteri la alte solutii si indicand, totodata, textele de lege incidente si eventualele modificari legislative.
  Lucrarea se adreseaza tuturor persoanelor cu implicare directa in practica si doctrina juridica (magistrati, avocati, auditori de justitie, studenti etc.), cat si oricarui subiect de drept interesat de jurisprudenta in materia acestor cauze de ineficacitate.  
448 pagini
Anul aparitiei: 2009
Autor: Luminita Cristina Stoica
Editura: HAMANGIU
Anul publicării: 2009
Categoria: Practica judiciara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]