Intalniri cu realitatea. Repere pentru dialogul contemporan dintre teologie si cultura de Alexandru Corneliu Arion

0
(0)

Intalniri cu realitatea. Repere pentru dialogul contemporan dintre teologie si cultura de Alexandru Corneliu Arion

„Intalniri cu Realitatea” este o lucrare de maturitate a autorului, ce afiseaza siguranta de sine a teologului serios si profund, cu un verb cautat, care intotdeauna incearca sa demonstreze relevanta unui anumit subiect pentru Romania si ortodoxia romaneasca, dar mai ales incearca sa formuleze pozitia ortodoxa asupra subiectului respectiv.
Tanarul teolog roman nu adopta stilul speculativ, jurnalistic si, uneori, hagiografic al unui Radu Preda, Radu Carp sau H.-R. Patapievici. Dimpotriva, el isi sustine argumentele apeland la exegeza biblica, la interpretari istorice si la prezentarea unor dezbateri contemporane, pe care le ia in serios, drapate cu serioase note de subsol, numai ulterior pronuntandu-si propria opinie despre un anumit subiect.
Parintele Alexandru Arion este la curent cu cele mai importante dezbateri si la zi cu cea mai semnificativa literatura stiintifica si teologica pe marginea raportului stiinta-religie. A trece, treptat, prin stadiile de conflict, dialog si complementaritate dintre stiinta si religie este extrem de important, dupa cum ne arata atat de convingator autorul de-a lungul catorva capitole. Facand-o, el dovedeste nu doar cunostinte vaste din ambele domenii, dar si argumente puternice pentru ca cele doua domenii de gandire sa nu mai poata fi privite astazi decat in grila de complementaritate de oricine doreste, cu adevarat, o intelegere mai profunda a lui Dumnezeu si a lumii.
Prof. dr. Lucian Turcescu – Concordia University
Nr. de pagini: 460
Anul aparitiei: 2017
Autor: Alexandru-Corneliu Arion
Editura: CETATEA DE SCAUN
Anul publicării: 2017
Pagini: 460
Categoria: Diverse-mitologie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]