Iuliana Panait – Moment ortografic. Culegere de exerciții. Gimnaziu – Caiet de activitati (Colectia Elevul Destept)

0
(0)

Iuliana Panait - Moment ortografic. Culegere de exerciții. Gimnaziu - Caiet de activitati (Colectia Elevul Destept)

Prezenta lucrare a fost conceputa ca un auxiliar de limba si literatura romana ce completeaza atat lucrul la clasa, cat si studiul individual, putand constituti o modatitate de evaluare/autoevaluare. Desi se adreseaza in primul rand elevilor de gininaziu, lucrarea poate fi utilizata si de alte categorii de categorii interesate de studiul limbii romane in vederea formarii deprinderilor de scriere si exprimare corecta.
Lucrarea este structurata pe capitole dupa criteriul morfologic, cuprinzand exercitii, unele fiind insotite de expticatii sau observatii acolo unde este cazut, altele avand trimitere la anexe ce contin liste de cuvinte ortografiate conform normelor literare sau conjugari ale unor verbe care creeaza uneori probleme.
Multitudinea si varietatea exercitiilor propuse la fiecare categorie marfologica in parte ofera posibilitatea unei implicari active, facilizeaza dobandirea cunostintelor, sistematizarea si consolidarea lor. Auxiliarul propune, asadar, o serie de exercitii dintre cele mai variate (itemi cu alegere duala, itemi cu alegere multipla, itemi de tip lacunar, itemi cu raspuns scurt etc.) care dinamizeaza procesul de invatare si care pot sa suscite, interesul elevilor. In formularea itemilor s-a avut in vedere caracterul functional si aplicativ al limbii romane.
Fiind un instrument menit sa popularizeze norma literara, s-au avut in vedere cateva materiale elaborate sub egida Academiei Romane, materiale care reglementeaza oficial utilizarea corecta a limbii romane in comunicarea scrisa si orala – Dictionarul explicativ al limbii romane (Editia a 11-a, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998), Dictionarul ortograftc, ortoepic si motfologic al limbii romane (Editia a 11-a revazuta si adaugita, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 2005). Obiectivul pe care dorim atins prin aceasta lucrare il reprezinta cunoasterea temeinica a limbii romane literare, exprimarea corecta in diverse situatii de comunicare.
Autoarele
Nr. de pagini: 96
Anul aparitiei: 2017
Autor: Iuliana Panait
Editura: LITERA
Anul publicării: 2017
Pagini: 96
Categoria: Gramatica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]