Izgonirea din poezie

0
(0)

Izgonirea din poezie

Autorul acestui volum, Ion Muresan este poetul exponential al generatiei optzeciste romanesti, „cel mai important, si cel mai valoros poet roman de la finele veacului trecut si de la inceputul celui de acum.” (Al. Cistelecan). In el se imbina magistral si dramatic dilemele existentiale si expresionismul, ca mesaj estetic. Desi el este autorul antologicului text „Poemul care nu poate fi inteles”, mesajul sau este limpede, plasat in cotidianul imediat, dar si esentializat precum licorile distilate.
Ion Muresan reprezinta cazul rar cand poetul este apreciat atat de critica literara cea mai exigenta, cat si, deopotriva, de cititorul de poezie (si nu doar de cititorul experimentat, competent si eficient, ci si de lectorul inocent, care pana la Muresan inca nu a descoperit fascinatia textului poetic). Altfel spus, el este in acelasi timp poetul prezentului imediat si al viitorului, intrevazut doar virtual-ipotetic, pe care pariaza critica de intampinare. Laureat al prestigiosului Premiu National „Mihai Eminescu”, Ion Muresan este, in acelasi timp, autorul cel mai exigent, editand pana acum doar trei volume de poezie originala (plus cam tot atatea antologii de autor, daca o socotim si pe aceasta, pe care o prezentam).
Volumul de fata, care apare in colectia „Antologia unui autor”, ofera o selectie reprezentativa din cele trei volume poetice originale ale autorului (Cartea de iarna (1981), Poemul care nu poate fi inteles (1993), cartea Alcool (2010).
Cartea este destinata studentilor, profesorilor si cercetatorilor interesati de poezia romana contemporana, dar ea se adreseaza si unui public larg, iubitor de poezie autentica.
Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 128
Format: 13×20
Autor: Ion Muresan
Editura: STIINTA
Anul publicării: 2020
Categoria: Poezie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]