LENINGRAD. Tragedia unui oras sub asediu, 1941-1944

0
(0)

LENINGRAD. Tragedia unui oras sub asediu, 1941-1944

"Am citit Leningrad, cartea Annei Reid, cu multa admiratie. Este o relatare superba – bine scrisa si bine documentata – si mai presus de toate ofera o reevaluare onesta a miturilor referitoare la asediu.” – ANTONY BEEVOR, AUTORUL CARTII STALINGRAD
La doar 11 saptamani dupa ce Hitler a atacat Uniunea Sovietica, armata germana a incercuit Leningradul (astazi Sankt Petersburg). Orasul a ramas sub asediu doi ani si jumatate, timp in care au pierit peste 700 000 de oameni, adica unul din trei locuitori. Folosind informatii din jurnale, memorii si rapoarte oficiale, Anna Reid ofera o descriere amanuntita a vietii din timpul blocadei, insistand pe lipsa alimentelor, a apei si a combustibilului, pe alienarea sentimentelor si a legaturilor de familie, dar prezentand si fapte de curaj si sacrificiu de sine.
Autoarea incearca sa ofere raspuns la intrebari precum: Cine poarta vina pentru numarul mare de morti, Stalin sau Hitler? De ce orasul nu s-a predat si nici nu a cazut prada anarhiei? Cine avea drept de viata si de moarte asupra locuitorilor?
Impresionanta prin originalitatea si stilul sau, oferindu-ne si imagini-document elocvente, cartea Leningrad. Tragedia unui oras sub asediu ne ajuta sa intelegem mai bine firea umana si o epoca istorica.
Traducere: Lia Decei
Format: 13×20 cm
Numar pagini: 560
Anul aparitiei: 2013
Autor: Anna Reid
Editura: CORINT
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]