Leviatan – Boris Akunin

0
(0)

Leviatan - Boris Akunin

Paris, 1878. Franta este socata de o crima oribila: excentricul lord Littleby si noua dintre servitorii sai sunt ucisi cu sange rece in vila din rue de Grenelle. De ce? Mister. Comisarul Gauche gaseste la fata locului un indiciu crucial: o emblema din aur in forma de balena, pe care lordul a smuls-o criminalului. Insigna este, de fapt, simbolul luxosului vapor Leviatan, care va porni curand in calatoria inaugurala, spre Orientul Indepartat. Mica bijuterie a fost inmanata, impreuna cu biletul, fiecarui pasager de la clasa intai, asadar asasinul se va afla, fara indoiala, pe falnicul vas de croaziera. Spre ghinionul lui, francezul descopera ca nu unul, ci mai multi calatori nu poarta emblema: un baronet pe jumatate dement, un ofiter japonez dubios, sotia guraliva a unui bancher, o englezoaica proaspat imbogatita. Impas total. Din fericire, la Cairo se imbarca un tanar diplomat rus. Este chiar intrepidul Erast Fandorin, care nu ezita sa se implice in acest caz complicat si periculos. De aici incolo, ancheta pe care cei doi o desfasoara cu mijloace adesea antagonice este demna de cele mai bune pagini scrise de Agatha Christie. Dar solutia, uluitoare, va iesi la suprafata abia dupa o jumatate de ocean, cateva crime si multe surprize marca Akunin.
"Leviatan ne trimite la epoca cerebrala a romanului politist… Spiritul atotputernic al civilizatiei, care azi ne starneste nostalgia, pulseaza aici chiar si in prezenta crimei." (The New York Times)
"Salturile in timp, schimbarile de ton si de stil narativ sunt dublate perfect de eruditia autorului. Un roman politist ca o croaziera de lux." (Entertainment Weekly)
"Akunin il cunoaste prefect pe Arthur Conan Doyle si Fandorin al sau se lanseaza in minunate observatii de natura holmesiana." (Time)

Anul publicarii: 2008
Pagini: 328
Autor: Boris Akunin
Editura: HUMANITAS
Anul publicării: 2008
Pagini: 328
Categoria: Non-fiction

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]