Limba Romana. Teste-grila de gramatica pentru admiterea in Academia de Politie si in facultatile de drept, litere, comunicare si relatii publice. (Maria Ticleanu)

0
(0)

Limba Romana. Teste-grila de gramatica pentru admiterea in Academia de Politie si in facultatile de drept, litere, comunicare si relatii publice. (Maria Ticleanu)

Aceasta lucrare pune la dispozitia celor interesati forme verificate de pregatire la gramatica, in vederea sustincrii concursului de admitere in formele de pregatire din scolile de agenti de politie si de subofiteri de jandarmi, precum si in Iacultatile de drept pentru tinerii aflati in pragul optiunii viitoarei profesii. Studierea    gramaticii faciliteaza comunicarea exacta a ideilor si a sentimentelor exprimate de vorbitori si interpretarea lor corespunzatoare de catre cei care receptioneaza. mesajele. Corectitudinea exprimarii se impune atat In comunicarea orala, cat si In cea scrisa, cu mentiunea ca mesajele din ultima categoric necesita o grija aparte, intrucat pot fi receptate de un public mai larg ori pot fi destinate sa devina documente oficiale. In acest caz, se acorda mai multa atentie claritatii exprimarii, proprietatii termenilor, stilului impus de natura comunicarii, respectarii corectitudinii gramaticale si a celei de punctuatie. Din pacate, soarta limbii noastre este dintre cele mai oropsitc, caci, in afara interesului tol nrai scazut de cultivare a limbii in scoala, se manifesta, in relatiile interumane, o neglijenta aproape totala a vorbitorilor fata de respectarea regulilor, indiferent de nivelul de instruire sau de pozitia social-politica a acestora. In acest cadru, lucrarea de fata s-ar Inscrie ca o picatura Intr-un ocean, cu un loc bine stabilit intr-un sistem care a mai pastrat respectul pentru limba romana, cea mai valoroasa comoara transmisa de strabuni. Ea cuprinde un numar de 24 teste-grila de 30 si 60 de itcmi, toate rezolvate, de tipul si gradul de dificultate ale subiectelor formulate In anii anteriori de catre institutiile de Invatamant organizatoare. Testele vizeaza verificarea cunostintelor de fonetica, vocabular (norme aplicate neologismelor, in special anglicismelor), morfologie, sintaxa propozitiei si a frazei, ortografic si punctuatie, accent. Pentru litere si comunicare este asigurat un volum corespunzator de subiecte vizand compuneri cu destinatie speciala, stilurile functionale ale limbii, analize pe text de tipul si dimensiunea subiectelor formulate in ultimii ani la aceste examene. Este necesar insa, ca, inaintea rezolvarii exercitiilor propuse, sa fie asigurata fundamentarea teoretica a cunostintelor de gramatica, fara de care nu este posibila rezolvarea testelor-grila. Acestea sunt gandite tocmai sa constate nivelul cunostintelor, priceperilor si deprindcrilor privind problemele de limba, pentru a identifica solutii bazate pe reguli si eliminarea situatiilor ce ar putea produce confuzii, ambiguitati sau interpretari eronate.
Nr. de pagini: 276
Anul aparitiei: 2014
Autor: Maria Ticleanu
Editura: HOFFMAN
Anul publicării: 2014
Categoria: Gramatica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]