Linia frumusetii de Alan Hollinghurst

0
(0)

Linia frumusetii de Alan Hollinghurst

Este vara anului 1983, iar tânărul Nick Guest, un inocent în chestiuni legate de politică şi de bani, se mută într-o cameră la mansardă în casa familiei Fedden din Notting Hill: Gerald, un parlamentar conservator, înstărita lui soţie, Rachel, şi copiii lor, Toby şi Catherine.

Odată cu trecerea anilor, Nick este atras în lumea strălucitoare a familiei Fedden, urmărindu-şi, în acelaşi timp, propria obse – sie legată de frumuseţe – un premiu la fel de irezistibil pentru el pe cât sunt puterea şi bogăţia pentru prietenii săi. O aventură timpurie cu un tânăr funcţionar de culoare îi oferă prima experienţă sexuală, însă o legătură ulterioară, cu un frumos milionar, va fi cea care va aduce în discuţie fanteziile şi proble – mele unui deceniu nemilos.

Câştigător al Premiului Man Booker, Linia frumuseţii este un roman despre diferenţele de clasă, opţiuni politice şi sexuali – tate în Marea Britanie a anilor ’80. „Opera unui mare stilist englez, aflat în plină maturitate crea toare. O capodoperă." Observer „Un roman impresionant… Hollinghurst scrie o proză elegantă, iar stilul şi umorul lui muşcător, dar blând îl poartă pe cititor printr-o perioadă tumultuoasă… O poveste minunat alcătuită." Attitude „O carte pe care, pur şi simplu, îţi face plăcere să o citeşti. Densă şi cu o scriitură de factură clasică, frumos meşteşugită. O adevărată capodoperă." Scotland on Sunday
Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 623
Format: 20×13
Autor: Alan Hollinghurst
Editura: LITERA
Anul publicării: 2018
Categoria: Romane

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]