Mama si copilul in diverse culturi – Aventuri educative din lumea intreaga (Mei Ling Hopgood)

0
(0)

Mama si copilul in diverse culturi - Aventuri educative din lumea intreaga (Mei Ling Hopgood)

Proaspata mamica, autoarea se muta, impreuna cu familia, din Statele Unite ale Americii la Buenos Aires, unde va descoperi cu stupoare cat de tarziu isi culca argentinienii copiii. Contribuie oare acest obicei la dezvoltarea fizica si afectiva a celor mici?
Manata de curiozitatea de jurnalist si dupa indelungate discutii cu alte mamici, Mei-Ling Hopgood face turul lumii studiind metodele de educatie din cele mai indepartate colturi ale globului. Datorita interviurilor realizate cu parinti, profesori, experti in puericultura si antropologi din alte culturi, aflam despre diverse abordari ale unor practici universale precum mersul la culcare, deprinderea de a face la olita, momentele de repaus sau joaca.
Cand vine vorba de facutul la olita, chinezii, se pare, sunt asi. La ei, antrenamentul incepe la sase luni. La randul lor, kenyenii isi poarta bebelusii in spinare, infasurati in esarfe multicolore, ceea ce nu tine neaparat de traditie– nu prea te poti incumeta sa impingi un carucior pe trotuarele pline de gropi din Nairobi! Francezii, pe de alta parte, reusesc sa faca din prichindeii lor niste adevarati gastronomi in miniatura. Iar in Tibet, femeile insarcinate sunt inconjurate cu mii de atentii si li se recomanda sa mediteze cat se poate de mult.
Hopgood a testat toate aceste descoperiri– si multe altele– in educatia propriei fiice, inca de la nastere. Iar rezultatele vorbesc de la sine! Ni se ofera astfel o imagine panoramica asupra educatiei practicate in culturi foarte variate si posibilitatea de a invata din multiple traditii, ceea ce ne confirma faptul ca nu exista doar una, ci nenumarate practici pe care le poti adopta pentru a fi un bun parinte.
– Cum ajung copiii francezi sa prefere mancarea sanatoasa?
– Cum reusesc copiii asiatici sa fie foarte buni la scoala?
– Cum invata copiii chinezi sa faca mai devreme la olita?
Dimensiune carte: 13 x 20 cm
Anul aparitiei: 2015
Colectia: Familia
Nr. Pagini: 304
Autor: Mei Ling Hopgood
Editura: PHILOBIA
Anul publicării: 2015
Categoria: Familie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]