Marcu Diaconul, Viata Sfantului Porfirie. Episcopul de Gaza

0
(0)

Marcu Diaconul, Viata Sfantului Porfirie. Episcopul de Gaza

Vietile sfintilor, deseori, reprezinta cel mai bun izvor pentru prezentarea vietii de zi cu zi a satelor si oraselor bizantine. Printre multe alte opere de acest gen, cu siguranta, o mare importanta o are ai textul lucrarii Viata Sfantului Porfirie, Episcopul de Gaza, opera scrisa de Marcu Diaconul in secolul al V-lea.
Toate caracteristicile pe care le-ar fi cautat ascultatorul la un sfant sunt adunate in persoana Sfantului Porfirie, Episcopul de Gaza: lepadarea de cele lumesti si educatia ascetica, milostenia desavarsita, harurile, cel al inainte-cunoasterii si al profetiei, facerea de minuni chiar din timpul vietii, activitatea predicatoare, lupta pentru predicarea Evangheliei.
"De la cei ce vor citi aceasta lucrare cer sa nu se indoiasca de cele ce spun aici, fiindca eu am fost martor vizual al virtutii acestui barbat (Sfantul Porfirie, Episcopul de Gaza – n. red.), din moment ce am trait alaturi de el, am calatorit cu corabia si am suferit aceleasi rautati impreuna cu acesta, pana in ultima clipa a vietii lui aici, pe pamant."
MARCU DIACONUL
Anul aparitiei: 2013
Format: 13X20 cm
Nr. Pagini: 176
Autor: Marcu Diaconul
Editura: ANDREAS
Anul publicării: 2013
Categoria: Religie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]