Matematica exercitii si probleme pentru clasa a VIII-a – Adalbert Gheorghe Schneider

0
(0)

Matematica exercitii si probleme pentru clasa a VIII-a - Adalbert Gheorghe Schneider

Lucrarea de fata a fost elaborata in conformitate cu programa scolara actuala, cu scopul de a veni in sprijinul elevilor de clasa a– VIII – a, parintilor care doresc sa-si ajute copiii, precum si profesorilor.
Prin conceperea exercitiilor si problemelor este stimulata gandirea si creativitatea elevului si ajutata dezvoltarea imaginatiei si a spiritului de observatie al acestuia.
Lucrarea are o densitate mare de probleme si exercitii, prezentate sistematizat pe tipuri de probleme, grupate mai multe sub acelasi enunt. Acolo unde a fost posibil, s-a realizat o acoperire cat mai completa a capitolelor tratate, dandu-se posibilitatea elevului, ca prin repetitie si evaluare sa aprofundeze principalele tehnici legate de problemele din capitolele abordate.
In prima parte a lucrarii sunt prezentate enunturile problemelor, grupate in 2 mari parti: algebra si geometrie, fiecare parte avand mai multe capitole, referindu-se printre altele la numere reale, functii, ecuatii, inecuatii si sisteme de ecuatii, relatii intre puncte, drepte si plane, proiectii ortogonale pe un plan, calcul de arii si volume, teste finale de evaluare.
In partea a doua a lucrarii sunt date rezolvari ale exercitiilor si problemelor mai dificile.
Fiecare capitol abordat se incheie cu cateva teste de evaluare, care ajuta elevul sa aprofundeze cunostintele insusite, sa-si dezvolte imaginatia, gandirea si creativitatea, si ajuta profesorul sa stabileasca gradul de insusire  de catre elev a cunostintelor din acel capitol.
Prin anumite probleme cu nivel mai ridicat de dificultate, lucrarea, se adreseaza si elevilor care se pregatesc pentru concursurile de matematica, iar prin unele probleme ce pot fi selectate din fiecare capitol, lucrarea este foarte utila pentru cercurile de elevi.
Nr. de pagini: 200
Anul aparitiei: 2015
Autor: Adalbert Gheorghe Schneider
Editura: HYPERION
Anul publicării: 2015
Categoria: Matematica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]