Matematică, probleme de concurs, clasele XI-XII. Colectia supermate – Daniel Sitaru

0
(0)

Matematică, probleme de concurs, clasele XI-XII. Colectia supermate - Daniel Sitaru

Cartea autorului Daniel Sitaru „Matematica, probleme de concurs, clasele XI-XII. Colectia supermate – Daniel Sitaru" de la editura CARTEA ROMANEASCA

Cele trei volume intitulate Matematică. Probleme de concurs (clasele 5-12) conţin 1123 de probleme de nivel gimnazial şi liceal, unele dintre acestea fiind publicate în reviste prestigioase de matematică din străinătate (American Mathematical Monthly, Crux Mathematicorum, MathProblems Journal, La Gaceta de la RSME, The Pentagon Journal, SSMA-Magazine) şi din ţară (Gazeta Matematică, Cardinal, Elipsa, Argument, Recreaţii Matematice, MiniMath). Multe dintre probleme au constituit provocări matematice pentru rezolvitori din toată lumea prin intermediul Romanian Mathematical Magazine (www. ssmrmh. ro), care este singurul Interactive Mathematical Journal din România şi care are peste 4. 600. 000 de vizitatori în ultimii doi ani. O mare parte dintre probleme au fost utilizate ca subiecte propuse de către autor la olimpiada de matematică şi concursurile de matematică din România.
Problemele din cele trei volume pot constitui o sursă de creaţie pentru alte probleme şi pot fi extrem de utile în pregătirea elevilor pentru concursurile de matematică şi pentru dobândirea de către elevi a unor abilităţi imediate de rezolvare. Totodată, ele reprezintă teste utile rezolvitorilor pasionaţi.
Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 192
Format: 16×23
Autor: Daniel Sitaru
Editura: CARTEA ROMANEASCA
Anul publicării: 2018
Categoria: Generalitati

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]