Missio Israelis. O lectura misionara a Vechiului Testament

0
(0)

Missio Israelis. O lectura misionara a Vechiului Testament

Cartea autorului Cosmin Lauran „Missio Israelis. O lectura misionara a Vechiului Testament" de la editura REINTREGIREA

,, Lucrarea domnului Cosmin Lauran – Missio Israelis. O lectura misionara a Vechiului Testament – reprezinta teza de doctorat in teologie, sustinuta la disciplina Misiologie ortodoxa, la Facultatea de Teologie Ortodoxa, Universitatea,, Babes-Bolyai\\" din Cluj-Napoca, in anul 2016. Tema lucrarii este axata pe hermeneutica misionara a Revelatiei Vechiului Testament.
Autorul a realizat, in urma unei cercetari temeinice, o lucrare teologica interdisciplinara, in care face o hermeneutica misionara a cartilor Pentateuhului si propune o interpretare misionara a Vechiului Testament si a intregii Sfintei Scripturi. Faptul ca misiunea lui Dumnezeu in lume si pentru lume si participarea omului la aceasta este inca in desfasurare ofera temeiul prim si esential al unui astfel de demers.\\"
(Pr. Prof. Univ. Dr. Valer Bel)
,, Misiunea, din perspectiva biblica, este o actiune centrata pe ideea comunicarii lui Dumnezeu cu omul/creatia in vederea realizarii comu-
niunii eterne, este o actiune ce vizeaza dobandirea vederii lui Dumnezeu (sugestiv in acest sens este Ies. 33, 18 s. u.) si a cunoasterii lui Dumnezeu. Exista in literatura profetica si dimensiunea sinonima marelui mandat misionar (Mt. 28, 19) (e vorba despre Cartea Iona), dar in sectiunea neviim predominanta este ideea de marturie, adica de misiune-marturie despre Dumnezeu din propria viata. Lucrarea de fata ne propune o astfel de lectura accentuand doua modele misionare: missio Dei si missio Israelis.
Lucrarea dlui Dr. Cosmin Lauran este o prima hermeneutica misionara a Vechiului Testament in spatiul romanesc. Lauda lui!\\"
(Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirila)

 

ISBN: 978-606-509-350-8
Autor: Cosmin Lauran
Editura: REINTREGIREA
Anul publicării: 2017
Pagini: 482
Format: 14.5×20.5 cm
Categoria: Diverse-mitologie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]