Mohamedou Ould Slahi, Jurnalul de la Guantanamo
„Desi este scris in engleza familiar invatata printre detinuti, iar paginile ii sunt slutite de miile de negre ca smoala ale agentilor secreti americani care joaca un rol atat de important in paginile sale, volumul este o epopee a durerii de nesuportat uneori, a angoasei, dar si o capodopera de umor negru, amar, pe care Dostoievski cel din Amintiri din Casa mortilor l-ar fi recunoscut si acceptat.”
Mark Danner, The New York Times
Colectia Corint Istorie aduce in atentie un volum care aduce in lumina reflectoarelor experienta coplesitoare a detinutilor de la inchisoarea americana din Golful Guantanamo, Cuba.
„Inainte de a fi desecretizat, manuscrisul cartii lui Slahi a suferit peste 2. 500 de interventii, stersaturi realizate, in mod evident, pentru a se proteja informatii secrete, dar al caror rezultat a fost ca cititorilor le-a fost ascunsa dimensiunea reala a calvarului autorului. Cartea a fost publicata cu paragrafe cenzurate. Editorii Jurnalului de la Guantánamo […] spera sa publice totusi o editie ulterioara, necenzurata, atunci cand Slahi va fi eliberat.”
Ian Cobain, Spencer Akerman, The Guardian
Nr. de pagini: 464
Anul aparitiei: 2016
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Autor: Mohamedou Ould Slahi
Editura: CORINT
Anul publicării: 2016
Pagini: 464
Categoria: Carti diverse