Nastere fara violenta

0
(0)

Nastere fara violenta

Nastere fara violenta Saltul intre lumi, la inceput de drum, cand vulnerabili si plini de forta vietii, trecem cu totii prin cea mai teribila incercare.
Nasterea ! Nasterea cu tot ceea ce inseamna aceasta: bucurie, durere, teama, incredere, ingrijorare, speranta, toate amestecate intr-un tumult de emotii puternice, traite atat de bebelus, de mama si tata, cat si de asistenta……
Dar nasterea incepe mult inaintea travaliului. Este un complex de imprejurari care, desi se desfasoara dupa o succesiune de etape"obligatorii", poate prezenta o multitudine de variatii care constituie asa numita"matrice de incarnare". Am putea cuantifica aceste micro-evenimente pentru a intrezari misiunea de viata.
Poate tocmai de aceea Frederik Leboyer, autorul eseului  Nastere fara violenta, este primul medic care a stabilit o maniera diferita de a acompania nasterea menita sa evite orice posibil traumatism.
Desigur, Dr. Leboyer a inteles importanta respectarii copilului care vine pe lume ca o persoana in adevaratul sens al cuvantului, importanta respectarii perceptiilor, a emotiilor, a fricii, a sensibilitatii acestuia, importanta respectului absolut al momentului.
Daca saltul intre lumi este insotit de atentie, respect si iubire, atunci se urseste un destin fericit: destinul omului liber si increzator in viata si-n propriile forte !
Nastere fara violenta este o prezentare plina de gingasie, de poezie si entuziasm a celui care a inteles cu multa vreme in urma ca rolul medicului este cu mult mai amplu decat simplul act medical, cu atat mai mult cu cat este vorba nu de boala, ci de viata, de a lasa sa curga viata !
Este o carte din care razbate elanul pionierului si abnegatia unui spirit care, intelegand profunzimile nasterii, s-a transformat mai intai pe el insusi pentru a transforma apoi si actul obstetrical intr-unul de constiinta si iubire.
Am citit si tradus cu pasiune aceasta carte al carei mesaj il traiesc din interior, mai intai prin constientizarea propriei mele nasteri, apoi ca mama, si nu in ultimul rand, in cabinet, cand explorez alaturi de cautatorii-detectivi, clientii mei, pentru a descifra scenariul de nastere si a elibera blocajele asociate ascunse-n corp si in subconstient.
 
Amalia Rosu Laurentiu
Practiciana in Respiratie Constienta si Decodaj Emotional (Rebirth)
 *
 Nastere fara violenta este prima carte care exprima ceea ce mamele au stiut dintotdeauna: nou-nascutii sunt fiinte umane complete cu capacitatea de a experimenta o intreaga gama de emotii. Ea revolutioneaza modul in care percepem procesul nasterii, indemnandu-ne sa consideram acest act din punctul de vedere al copilului. Nastere fara violenta este o opera de arta si Frederick Leboyer este artistul din acest secol care va avea cea mai mare influenta asupra sanatatii si modului de viata ale generatiilor viitoare.
 
Michael Odent, M.D., autorul cartii Birth Reborn
 *
 Uimitor… Nastere fara violenta ne ofera o experienta puternica, deopotriva vizuala si verbala ; proza ei poetica plina de imagini ne duce cu gandul la un vis frumos… Impactul cartii este puternic, chemarea ei ne invita la reflectie.
The Boston Globe
Format:  13 x 20
Numar de Pagini:  144
An aparitie:  2009
Autor: FREDERICK LEBOYER
Editura: HERALD
Anul publicării: 2009
Categoria: Diverse-mitologie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]