Octavian Opris, Democratia prin incercari si erori

0
(0)

Octavian Opris, Democratia prin incercari si erori

La fel ca la modestele fiinte, „incercarile si erorile” sunt prezente si la „homo sapiens”, dar efectele sunt mai grave, afectand, de multe ori, viata si habitatul celorlalti locuitori ai modestei noastre planete. Daca luam in considerare doar bilantul tragic al ultimelor razboaie mondiale, vom intelege mai bine ce inseamna„incercarile”– de dominatie, de orgoliu, avantaje economice, ideologice sau nebunie rasista – si„erorile” asupra conditiei umane si a destinului sau istoric. Democratia nu scapa de eterna experienta umana a „incercarilor si erorilor”.
Romania, dupa caderea comunismului, a pasit pe calea nou aleasa a politicii democratice, dar fara o traditie autentica, o cunoastere politica si o experienta dublata de o educatie si o practica veritabile. Si totusi, democratia trebuia instaurata, practicata, dezvoltata. Cum? Prin„incercari si erori”.
Altfel spus, printr-o metoda„empirica”, comuna oricarei actiuni virginale, pe care oamenii incearca sa o practice pentru binele lor. Vom incerca sa evocam aceasta noua si diversa activitate de reconstructie socio-politica a Romaniei; in care buna intentie, ignoranta, interesele, impostura, dorinta de putere si imbogatire au marcat marele spectacol al„Incercarii si Erorii” ca solutie improvizata a unei„revolutii” ce parea interminabila.
Nr. de pagini: 190
Anul aparitiei: 2016
Autor: Octavian Opris
Editura: IDEEA EUROPEANA
Anul publicării: 2016
Pagini: 190
Categoria: Carti diverse

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]