P. S. E. – Punctuatia si Stilul pe Ecran de O. G. Popa

0
(0)

P. S. E. - Punctuatia si Stilul pe Ecran de O. G. Popa

– Un ghid de baza, fundamental, pentru procesarea textului pe ecran, dar si pe hartie.
– Puntuatia este prezentata in detalii: complet, logic, la zi. In plus, stilul gramatical si stilul literar sunt explicate simplu, pe intelesul tuturor.
– Pentru elevi si profesori, este prezentat un model general de analiza literara (plus descriere, plus caracterizarea personajelor).
„Punctuatia si Stilul pe Ecran” [abreviata PSE] este o noutate in peisajul publicistic romanesc, precum si in istoria gramaticii limbii romane. Bineinteles ca normele de punctuatie prezentate in PSE sunt exact cele „indicate” de Academia Romana, numai ca exista si norme, chiar foarte importante, in plus–in conformitate cu „practica internationala”! Astfel, cititorii pot descoperi in PSE regulile care lipsesc din punctuatia oficiala a limbii romane in ceea ce priveste forma si functionalitatea elementelor macrostructurale:
1. titlul,
2. propozitia,
3. fraza,
4. paragraful.
In partea dedicata stilului se prezinta in detalii, cat se poate de simplu si logic, implementarea gramaticala si literara a stilului direct/indirect, apoi sunt descrise si exemplificate cele mai frecvente notiuni de stilistica intalnite prin literatura. Toate aceste cunostinte sunt necesare pentru a se intelege mai apoi un model general de analiza literara—care poate fi utilizat cu succes si pentru o descriere literara, precum si pentru caracterizarea unui personaj reprezentativ.
Partea de analiza literara este recomandata in special pentru elevii care se pregatesc pentru examenul de bacalaureat. Punctuatia si notiunile de stilistica sunt cunostinte fundamentale pentru toti cei care proceseaza textul pe ecran.
Nr. de pagini: 238
Anul aparitiei: 2017
Autor: O.G Popa
Editura: COMPLEMENT CONTROL
Anul publicării: 2017
Pagini: 238
Categoria: Gramatica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]