Pentru neam si tara de MARIN VOICU
Cartea autorului MARIN VOICU „Pentru neam si tara de MARIN VOICU" de la editura MIIDECARTI
Este bine cunoscut de catre specialisti ca sub aspectul productiei istoriografe cel de AI Doilea Razboi Mondial depaseste cantitativ toate evenimentele istorice asupra carora s-au aplecat cercetatorii. Cu toate ca pe plan mondial s-au publicat milioane de titluri, Al Doilea Razboi Mondial continua sa suscite un si o atractivitate speciala pentru istorici si marele public.
ir» istoriografia romana, abordarea participarii la Marea Conflagratie a secolului XX, in special preocuparea pentru descifrarea diferitelor aspecte ce marcat epopeea Armatei Romane in Campania din Est (22 iunie 1941-23 august 1944), pentru refacerea frontierelor rasaritene prabusite in urma rapturilor URSS din vara anului 1940, a cunoscut abia dupa 1989 contributii cu adevarat meritorii, posibile accesului la fonduri arhivistice si eliminarii cenzurii.
Evaluarea istoriografiei romanesti ne arata ca analiza starii de spirit a Armatei Romane in anii celui de AI Doilea Razboi Mondial, subiect cu aspecte pluridisciplinare, nu a fost total ocolit de cercetatori. Tema, insa, a ramas deschisa intrucat castigurile stiintifice trebuie aprofundate si dezvoltate pe baza investigarii si corelarii bogatelor izvoare istorice, aflate in fonduri arhivistice militare si civile.
Intre cei care si-au asumat aceasta misiune este si autorul cartii de fata, domnul Marin Voicu, care pune prin intennediul prestigioasei Edituri Militare, la indemana specialistilor, dar si a publicului larg, teza de doctorat sustinuta in ziua de 1 iulie 2011 in cadrul Scolii Doctorale a Facultatii de Istorie si Politice a Universitatii "Ovidius" Constanta (comisia fiind formata din: prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, conducator stiintific; prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu, prof. univ dr. Ion Giurd, cercetator stiintific principal dr. Petre Otu, referenti oficiali).
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 444
Format: 16×23
Autor: MARIN VOICU
Editura: MIIDECARTI
Anul publicării: 2019
Categoria: Istorie