Pupa russa

5
(1)

Pupa russa

Un roman "cu viscerele la vedere", Pupa russa are in centru un personaj feminin – Leontina Guran -, a carui devenire in lumea comunista din Romania e urmarita etapa cu etapa: de la fetita care, impreuna cu alti copii, gaseste o parasuta la fata obsedata de numele ei si de baiatul din numele/fiinta ei, de la copila din caruta bunicului Tase la eleva care se lasa in voia ritualurilor promiscue din internat, de la secretara UTC la securista fara voie sau de la Leontina-irezistibila seducatoare la Leontina-cea-fara-de-iubire, Leontina-sotia, Leontina-mama care-si respinge copilul si apoi femeia ucisa in conditii suspecte etc.
LeonTina este facuta din povestile, din marturiile, din spusele altora, din amintiri, din jocuri de cuvinte, din compuneri scolare. Deriva existentei sale este retraita de autor din dorinta de a iesi din natura sa masculina si din prejudecatile ei pentru a afla "ce inseamna sa imbraci, scriind o carte, pielea celeilalte naturi".
O carte in care Gheorghe Craciun da marimea deplina a posibilitatilor sale artistice si imaginative.
Romanul Pupa russa a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania pentru Proza (2004) si Premiul pentru Proza al revistei Cuvantul (2004).
Nr. de pagini: 480
Anul aparitiei: 2007
Autor: Gheorghe Crăciun
Editura: ART GRUP EDITORIAL
Anul publicării: 2007
Pagini: 472
Categoria: Romane

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]