Radu Ioanid, Holocaustul in Romania – Editia a III-a revazuta si adaugita

0
(0)

Radu Ioanid, Holocaustul in Romania - Editia a III-a revazuta si adaugita

Cartea autorului Radu Ioanid „Radu Ioanid, Holocaustul in Romania – Editia a III-a revazuta si adaugita" de la editura POLIROM

Coeditare cu Editura Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania,, Elie Wiesel"

,, Volumul de fata este o demonstratie a faptului ca istoria se rescrie, se completeaza, se nuanteaza, dar in liniile sale matriceale ramine aceeasi. Conditia suficienta este accesul la arhive si marturii si o analiza fara prejudecati a acestora. Dupa mai bine de zece ani de la Evreii sub regimul Ion Antonescu, Radu Ioanid reia tema Holocaustului din Romania coroborind noi documente si marturii. A rezultat o istorie mai ampla a tragediei distrugerii evreilor din Romania."

(Alexandru Florian)

,, Noi documente si cercetarea ulterioara a arhivelor de la USHMM si a celor romanesti au imbogatit aceasta a treia editie a volumului inovator al lui Radu Ioanid, confirmind astfel ca acesta este studiul definitoriu cu privire la Holocaustul din Romania. Oferind o descriere si o analiza competenta a celui mai intunecat episod din istoria Romaniei, Radu Ioanid le da romanilor ocazia de a-si privi in fata, cu seriozitate, trecutul.\\" (Dennis Deletant)

ISBN: 978-973-46-7879-2
Autor: Radu Ioanid
Editura: POLIROM
Anul publicării: 2019
Pagini: 544
Format: 160×235
Categoria: Non-fiction

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]