Riposta. Spionajul israelian si masacrul de la Munchen din 1972 – Aaron J. Klein

0
(0)

Riposta. Spionajul israelian si masacrul de la Munchen din 1972 - Aaron J. Klein

Cartea autorului Aaron J. Klein „Riposta. Spionajul israelian si masacrul de la Munchen din 1972 – Aaron J. Klein" de la editura CORINT

Aaron J. Klein, laureat al Premiului,, Henry Luce" pentru jurnalism acordat de Time Inc, relateaza, in premiera, intreaga poveste a masacrului comis in timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen din 1972 si a operatiunii antiteroriste puse la cale ulterior de Israel.

Reusind sa discute pentru prima oara cu mai multi agenti ai Mossad-ului si beneficiind de o foarte buna cunoastere a intelligence-ului israelian, Klein elimina miturile si informatiile gresite propagate de cartile, filmele si articolele aparute pana acum cu privire la,, razboiul din umbra" dus impotriva organizatiei Septembrie Negru si a altor grupari teroriste asociate. In aceasta carte fascinanta, sunt dezvaluite date necunoscute publicului larg despre cine a fost si cine nu a fost ucis in acel atac, despre cum s-au desfasurat lucrurile atunci, despre tintele care au fost lovite si cele care au fost ratate. In cele din urma, Klein demonstreaza ca reactia Israelului la atentatul de la Munchen nu a fost doar o razbunare, asa cum s-ar crede. Dezvaluind scopurile tactice si strategice ale operatiunii israeliene, autorul Ripostei ne ajuta sa tragem concluzii extrem de relevante cu privire la una dintre cele mai importante campanii antiteroriste din istorie.

Anul aparitiei: 2019
Autor: Aaron J. Klein
Editura: CORINT
Anul publicării: 2019
Categoria: Memorialistica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]