Savarsin. Detaliul – Margareta a Romaniei si Radu al Romaniei

0
(0)

Savarsin. Detaliul - Margareta a Romaniei si Radu al Romaniei

„Savarsin. Detaliul“ prezinta drumul pe care l-am parcurs amandoi, autorii volumului de fata, in ultimul deceniu si jumatate, in cunoasterea, restaurarea si apoi recrearea lumii din interiorul acestei case de familie, al acestui camin regal cu valoare de simbol pentru fiecare familie de romani.
Despre Savarsin, Regele a vorbit putin, inainte de 2001. Ici si colo, in franturi de conversatii la Versoix, la pranz sau la cina, cand Majestatile Lor si noi zaboveam o clipa mai mult in fata cestilor goale de cafea, auzeam ceva […] despre gustul desavarsit cu care mama Regelui a alcatuit fiecare dintre camerele casei, despre meciurile de tenis de pe terenul din parc […].
Intr-o zi, au aparut, ca prin minune, un set de 15 fotografii cu interiorul castelului, imagini luate de unul dintre musafirii Reginei Elena, undeva prin anul 1945. Ele aratau, in alb-negru, salonul mare, biroul Majestatii Sale, biblioteca, scarile holului principal, dormitorul tanarului Rege si camera Reginei Elena.
Pretioaselor fotografii din interiorul castelului li s-au adaugat cateva din parc, cu helesteul si peluza, cu aleea stejarilor batrani si cu terenul de tenis. […]
In timpul scurs pana la scrierea acestor randuri, amandoi am incercat sa recompunem acest minunat loc, adunand in toate felurile posibile crampeie de adevar si de stil, de inspiratie si de viziune, asa cum am crezut noi ca le-a cladit, cu iubire si gust, Regina Elena, din 1943 pana in 1948. Am facut-o folosind fiecare clipa disponibila, incercand sa ne ocupam de Savarsin in noianul celor cateva sute de angajamente publice pe care le-am avut in fiecare dintre anii care s-au scurs din anul 2001 incoace.
Nr. de pagini: 204
Anul aparitiei: 2015
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Autor: Principesa Margareta a Romaniei
Editura: CURTEA VECHE
Anul publicării: 2015
Categoria: Altele

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]