Simona Trifu, Abordare fenomenologica a patologiei psihiatrice majore

0
(0)

Simona Trifu, Abordare fenomenologica a patologiei psihiatrice majore

Cartea, Abordare fenomenologica a patologiei psihiatrice majore, reprezinta o premiera, care deschide drumul construirii unei metodologii apte sa permita specialistilor in domeniu evaluarea resurselor reale ale pacientului, precum si gasirea cailor de acces pentru pacient. Se remarca prin baza stiintifica solida, filtrata de experienta profesionala de exceptie ca psihiatru si psiholog a autoarei, prin actualitate si originalitate. Reunind un numar important de cazuri cu tulburari psihiatrice majore, riguros selectate si analizate, se reuseste o combinatie de finete a abordarii psihiatrice, conducand spre diagnosticul adecvat, cu descifrarea psihodinamica a mecanismelor de aparare ale pacientilor, si constituind o adevarata provocare pentru profesionisti in elaborarea strategiei complexe de management, in directia realizarii aliantei terapeutice si ameliorarii prognosticului.
Cuprins: Pruncucidere si pulsiune de viata. Tulburare deliranta fixata pe autodistrugere. Schizofrenie si inversiune afectiva; Problematica alegerii tutorelui. Schizofrenia paranoida si fondul de personalitate de tip obsesiv; Aspecte clinice. Identificarea potentialului restant in schizofrenie. Intre descriptiv si dinamic; Modelul stress diateza si perspectiva transculturala in boala psihica. Particularitati psihodinamice ale exprimarii delirului sistematizat in Schizofrenia paranoida. Mecanismul negarii psihotice in Schizofrenia afectiva; Constructia unei alte realitati. Caracteristici ale Eului, caracteristici ale Sinelui in producerea episodului maniacal. Depresia psihotica; Aspecte clinice si elemente de diagnostic diferential. Endogenitate si pulsiune suicidara in episodul depresiv major prelungit. Particularitati ale exprimarii Schizofrenice paranoide in registrul depresiv. Trauma cumulativa si contributia sa la dezvoltarea tulburarii Schizoafective. Schimbarea durabila de personalitate si mecanismele sale defensive din perspective traumei cumulative. Schizofrenia paranoida; Solutii terapeutice adecvate reinsertiei socio-profesionale.
Tulburare afectiva bipolara tip II suprapusa unei structuri borderline cu intelect subcultural. Patologie de tip inductor-indus favorizata de deficitul intellectual versus structurarea de personalitate de tip paranoic. Tulburare schizofreniforma; Debut medico-legal. Episod psihotic acut de coloratura oniroida pe fond de organicitate cerebrala. Constructia unei tulburari Schizofren like intr-o maniera etapizata si suprapusa unui fond de organicitate cerebrala. Pierderea identitatii si saracirea ideo-afectiva in Schizofrenie. Particularitati psihodinamice ale ideatiei de persecutie in Tulburarea deliranta. Potential de periculozitate in episodul expansiv sever cu fenomene psihotice; Obligativitatea la tratament. Tulburarea de personalitate antisociala; Masti diagnostice. TPAS versus Tulburarea organica de personalitate; Aspecte clinice si elemente de diagnostic diferential. Conceptul de Distrugere in viziunea unui Intelect afectat. Ucidere si negare in nedezvoltarea cognitiva; Antisocialitate si Schizofrenie. Manipulare si Joc patologic de sansa; Polimorfism diagnostic. Dimensiunea narcisica maligna in Tulburarea de Personalitate Antisociala.
Adresabilitate: Medici psihiatri, psihologi.
Nr. de pagini: 400
Anul aparitiei: 2016
Autor: Simona Trifu
Editura: MEDICALA
Anul publicării: 2016
Pagini: 400
Categoria: Generala

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]