SUFLETUL, instrument al spiritului

0
(0)

SUFLETUL, instrument al spiritului

" Spiritul lucreaza aspura materiei prin intermediul sufletului. Sufletul constituie deci un instrument pentru spirit, un instrument de care acesta se foloseste pentru a atinge planul fizic, fiinda singur nu poate.
Numai sufletul are posibilitatea sa atinga materia, si deci prin intermediul ei spiritul poate modela, forma materia, ii poate comanda.
Fara suflet, fara posibilitatile sufletului, spiritul nu are putere asupra materiei".
Fragment:
… Oamenii s-au indepartat de  Izvor, de spirit, ei au pierdut constiinta adevaratei lor identitati, iar concomitent cu pierderea acestei constiinte au pierdut totul. Din acest motiv orice Invatamant Initiatic il insarcineaza pe discipol sa se regaseasca, sa se cunoasca.
Pe frontispiciul templului de la Delfi era inscris: "Cunoaste-te pe tine insuti"; dar putini ganditori au inteles acest ordin. Ne inchipuim ca a ne cunoaste inseamna a ne cunoaste caracterul, slabiciunile, calitatile. Nu, este ceva mai mult. Daca era vorba numai despre psihologie, nu s-ar fi scris niciodata aceste cuvinte pe un templu! Este foarte usor sa te cunosti astfel. Adevarata cunoastere initiatica inseamna a te contopi, a fuziona printr-un act de iubire, asa cum este spus in Biblie ca "Avram a cunoscut-o pe Sarai". Adevarat cunoastere este fuziunea. Spunand: "Cunoaste-te pe tine insuti", Initiatii vroiau sa spuna ca omul nu este cel care isi inchipuie ca este. El trebuie deci sa invete sa se cunoasca, iar a se cunoaste inseamna a se identifica, a fuziona cu sine insusi, cu acest Eu Superior care se afla in inalt, in regiunea spiritului. De aceea el trebuie sa se descotoroseasca de tot…
Da. Veti spune ca ma contrazic… Nu, trebuie sa ma intelegeti: totul este adevarat, dar trebuie vazut in ce fel este adevarat. Daca pentru voi un lucru este adevarat, aceasta va multumeste. Daca spuneti: "Nu exista Dumnezeu", este adevarat, in voi nu exista Dumnezeu fiindca afirmati ca El nu exista. Daca spuneti: "Eu nu cred in suflet", ei bine, este deopotriva adevarat, sunteti lipsiti de suflet, fiindca daca ati avea unul, l-ati simti. Din moment ce il negati, inseamna ca nu il aveti. Totul este mereu adevarat, existenta si nonexistenta, aceasta depinde numai din ce punct de vedere le considerati.
Iisus vorbea exact in acest sens, afirmand ca fiecaruia ii va fi dat dupa credinta sa. Totul se gaseste aici. Chiar daca credeti ca sunteti persecutati de hoti, nu exista indoiala, sunteti persecutati de hoti; si chiar daca nu ii vedeti, hotii se afla in interior. Iar daca va inchipuiti ca vorbiti cu spiritele, si acest lucru este adevarat; dar care este gradul de evolutie al acelor spirite, este o alta problema… Fiindca exista anumite categorii de spirite carora le place mult sa ii insele pe oameni. Aceasta va uimeste? Ei nu, nu trebuie sa fiti uimiti: exista spirite ale intunericului care se distreaza mult…
… Bine, doriti sa stiti unde se mai ga sesc corpul, sufletul si spiritul? Ei bine, priviti: nu-i asa ca femeile poarta intotdeauna cu ele mici flacoane cu parfum (pe care le deschid din cand in cand, mai ales cand trebuie sa mearga la o intalnire cu iubitul lor!), ei bine, sticluta este corpul; lichidul este sufletul; iar parfumul, aceasta emanatie subtila, este spiritul. Lichidul hraneste parfumul; atunci cand nu mai este lichid, nu mai exista nici parfum, ramane numai flaconul, si cum nu apreciem niciodata o sticla goala, o aruncam. La fel, cand un om moare, el este ingropat; atunci cand nu mai exista nici suflet, nici spirit, cand ramane numai corpul, se spune: "ingropati-l!" Dar de ce inchidem ermetic un flacon cu parfum? Pentru ca, daca el este deschis, parfumul se evapora. Spiritul este foarte volatil, el se simte incatusat in sticluta si nu ii place sa fie  lipsit de libertatea sa, el vrea sa se intoarca mereu spre patria sa, spre Izvor. De aceea, pentru a-l retine, trebuie sa ii dam hrana, adica suflet, si sa il inchidem ermetic. Va este mai clar acum?
Ce se intampla atunci cand mancam? Partea cea mai grosiera din alimente patrunde in corp pentru a forma si a consolida scheletul, in timp ce partea subtila trece in sange pentru a…
Nr. de pagini: 48
Anul aparitiei: 2009
Autor

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]