Suleyman Magnificul si Sultana Hurrem

0
(0)

Suleyman Magnificul si Sultana Hurrem

Fresca sublima a curtii otomane si a unui imperiu de o incomparabila putere, acest roman de dragoste si de aventuri ne cufunda in inima civilizatiei musulmane, a rafinamentelor si cruzimilor ei. In vremea cand a domnit peste Imperiul Otoman, Suleyman Magnificul a fost considerat cel mai mare lider al lumii, atat de catre musulmani, cat si de crestini. El este sultanul care a condus Imperiul Otoman la apogeul sau, si a lasat o uriasa si complexa mostenire cultural- istorica nu doar civilizatiei musulmane, ci si intregii omeniri. Un politician desavarsit, un stralucitor strateg militar, Suleyman a reusit sa semene  spaima in sufletele liderilor europeni din acele vremuri. S-a ridicat cu adevarat la inaltimea renumelui sau- a fost Magnific. Si in plan sentimental, Suleyman a fost un reformator. Indragostit de celebra sclava  Roxelana, cea care avea sa devina Sultana Hürrem, Suleyman s-a rupt de traditia otomana si s-a insurat cu o cadana din harem de care a fost indragostit toata viata, si pe care a sustinut-o pana cand, spre sfarstiul vietii sale, ea devenise adevarata stapana a uriasului imperiu. I se spunea Hürrem sau Vesela. Sosita din Rusia ca sclava, Roxelana fascineaza cu frumusetea si inteligenta ei. La Istanbul straluceste si se face remarcata printre cele 300 de femei din haremul sultanului.
O carte nemaipomenita despre adevarata poveste a sultanului care a fascinat o lume intreaga si despre cea care i-a cucerit pentru totdeauna inima, sotia sa, Sultana Hurrem. Sau: Si despre cea care l-a fermecat definitiv pe cel mai puternic om al timpurilor sale, singura care i-a influentat deciziile politice si militare.
Nr. de pagini: 352
Anul aparitiei: 2013
O carte fascinanta ce te va purta in lumea obiceiurilor si intrigilor de la curtea otomana. Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Autor: Isaure de Saint Pierre
Editura: ORIZONTURI
Anul publicării: 2013
Categoria: Altele

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]