Tamas Carmen Daniela, Probleme de logica pentru toate varstele

0
(0)

Tamas Carmen Daniela, Probleme de logica pentru toate varstele

Copiii sunt foarte curiosi. Ei intra in joc sa caute comori, iesiri din labirint, solutii ale problemelor. Experienta anterioara poate ajuta, dar fiecare problema reprezinta o noua provocare. Pot fi invitati sa salveze un personaj drag din povestile minunate pe care tocmai le-au terminat de citit. Pentru ei matematica devine o poveste cu comori care trebuie gasite. Pentru a le descoperi ei trebuie sa se antreneze, sa intre in jocuri matematice, sa participe la concursuri de logica si perspicacitate si de matematica in general.
Probleme cu ceasul, data, lumanari si clepsidre, de numarare (cat/cati/cate), cu zile de nastere, dar si unele ce testeaza perspicacitatea copilului sunt reunite in aceasta carte. Doamna profesoara Daniela Tamas a cules, a propus noi probleme si a oferit solutii de rezolvare pentru a dezvolta interesul copilului spre matematica, pentru ca acesta sa descopere frumusetile matematicii.
Invatatorul, profesorul de matematica, parintele, dar mai ales elevul, dupa deschiderea cartii pot ateriza in orice loc pentru a intra in joc sau pentru a stimula jocul. Au de unde alege: 85 de probleme ale caror solutii trebuie gasite pornind doar de la enunt si 33 de probleme pentru care solutia poate fi gasita si printre variante de raspuns.
Cartea poate fi folosita la clasa (in functie de continutul tematic al lectiei), la cercuri de pregatire, dar si acasa pentru studiu individual, mai ales de catre elevii care doresc sa participe la concursuri. Cu aceasta lucrare tezaurul despre frumusetile matematicii elementare se imbogateste si trepte multicolore urmeaza a fi urcate de cititori pentru a ajunge in timp la intalnirea cu inteleptii lumii.
Nr. de pagini: 64
Anul aparitiei: 2015
Autor: Carmen-Daniela Tamas
Editura: TAIDA
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]