Trei zile la Ierusalim

0
(0)

Trei zile la Ierusalim

Cartea autorului Arfi Stephane „Trei zile la Ierusalim" de la editura TREI

O lectura de suflet pentru cei care au indragit Alchimistul si Micul print.
In plina criza a adolescentei, tanarul Iosua fuge de acasa. Nu-l mai suporta pe tatal lui. Si nu stie ce sa faca odata ce i-a fost impartasit un secret impovarator – el este fi ul lui Dumnezeu.
Biblia spune ca, la doisprezece ani, Iisus a fugit trei zile la Ierusalim. O fuga despre care, in mod misterios, nu stim nimic, dar care a avut cu siguranta o importanta cruciala. Pentru ca aceste cateva zile au schimbat pentru totdeauna viata baiatului.
Doua mii de ani mai tarziu, sprijinindu-se pe textele rabinului Hillel cel Batran, un mare maestro spiritual evreu, Stephane Arfi povesteste aceasta fuga la Ierusalim, care l-a facut pe Iosua sa descopere ca adevaratul secret al fericirii nu este iubirea, ci bunatatea – hesed. O valoare pe care Iisus n-a incetat s-o propovaduiasca intreaga viata, dar care nu a fost pastrata ca nucleu al invataturilor sale.
Aceasta este povestea unui episod putin cunoscut din viata lui Iisus si a unui cuvant care desluseste cea mai mare enigma a omenirii: cum sa fim cu adevarat fericiti?
\\"Trei zile la Ierusalim povesteste calatoria initiatica a unui adolescent revoltat si indurerat care, dupa ce-si infrange slabiciunile, se transforma intr-un tanar pregatit sa-si duca la indeplinire destinul luminos.\\" – Le Monde des Religions
\\"O poveste minunata, plina de intelepciune, spusa din perspectiva unui tanar diferit de toti ceilalti. In fond, Iisus este <>. Si totusi, Iisus se revolta, pentru ca Cerul impovareaza oamenii cu nesfarsite suferinte.\\" – Ouest – France
\\"Stephane Arfi are o proza viguroasa si, in acelasi timp, impregnata de poezie.\\" – www. lacauselitteraire. fr
\\"O lectura incantatoare! O poveste filosofi ca luminoasa, care te invita sa meditezi si, poate, sa-ti schimbi viata.\\" – www. universalicec. com
Stephane Arfi s-a nascut in 1968 la Fort-de-France, in insula Martinica. Este scriitor, scenarist si jurnalist. A absolvit Institutul de Studii Politice din Paris si a obtinut o licenta in drept si sociologie politica la Sorbona. A debutat in 2015, cu povestirea Devance tous les adieux, publicata sub pseudonimul Ivy Edelstein. Succesul de public si de critica l-a dobandit in 2017, odata cu romanul La vie magnifi que de Frank Dragon, publicat sub numele sau real, pentru care a obtinut premiul pentru debut la Festival du Premier Roman de Chambery.
In prezent, locuieste in Bretania, unde citeste mult din operele lui Victor Hugo, Jean-Jacques Rousseau, Malcom de Chazal si este pasionat de sportul de performanta.

ISBN: 978-606-400-643-1
Autor: Arfi Stephane
Editura: TREI
Anul publicării: 2019
Pagini: 256
Format: 130 x 200 mm
Categoria: Romane

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]