Ursula K. Le Guin, Daruri – Cronicile tinuturilor din apus – Volumul I. Editie Hardcover

0
(0)

Ursula K. Le Guin, Daruri - Cronicile tinuturilor din apus - Volumul I. Editie Hardcover

ORREC este fiul brantorului de Caspromant, iar Gry este fiica brantorilor de Barre si Rodd. Au crescut impreuna in Taramurile de Sus, unde domeniile lor se invecinau.
Oamenii acelor tinuturi sunt precum pamanturile pe care traiesc: aspri, salbatici si mandri. Se razboiesc permanent cu unul sau altul dintre vecinii lor, isi mana vitele, ii iau prizonieri pe servi, isi sporesc averile. Doar darurile mai pot mentine fragila pace dintre ei.
Darurile sunt puteri date pentru a fi folosite la protejarea domeniilor: ele sunt lasate mostenire de catre tata fiilor sai si de catre mama fiicelor sale.
In Barre, darul consta in chemarea animalelor.
Femeile din Cordemant au puterea de a lasa pe cineva orb, surd sau mut.
Darul celor din Rodd este puterea de a trimite un jungher vrajit in inima unui barbat sau de a-i taia beregata cu el, ori sa-l schilodeasca, dupa cum le este placul, daca este in raza lor vizuala.
Callemii pot misca lucruri grele folosind numai cuvantul si gestul – chiar si cladiri, chiar si dealuri.
Darul brantorului de Drummant este irosirea inceata.
Casprii au cel mai bun si cel mai rau dintre daruri: desfiintarea… unei insecte, unui animal, unui loc.
Orrec si Gry sunt mostenitorii domeniilor Caspro si Barre. Darul lui Gry se adevereste, insa, spre deosebire de mama ei, ea nu va chema animalele pentru a le vana. Si Orrec are o problema: darul lui este neimblanzit – nu-l poate controla si de-aceea ajunge sa fie cel mai periculos dar posibil…
Din seria Cronicile Tinuturilor din Apus vor mai aparea:
Cartea a doua – VOCI
Cartea a treia – PUTERI – Premiul Nebula, 2008
URSULA LE GUIN, una dintre cele mai importante scriitoare SF/Fantasy, s-a nascut in 1929 in Berkeley, California.
In 1952 a obtinut masteratul la Universitatea din Columbia. In 1953 s-a casatorit cu istoricul Charles A. Le Guin. Au trei copii si patru nepoti. In prezent, locuiesc in Oregon.
Scriitoarea a publicat 20 de romane pentru adulti, 13 carti pentru copii si tineri, sase volume de poezii, nuvele si eseuri. De-a lungul a peste patruzeci de ani de cariera, scrierile sale au fost incununate cu numeroase premii.
Daruri, cartea intai din seria Cronicile Tinuturilor din Apus, a primit premiul PEN/SUA in anul 2005, reprezentand"o explorare extraordinara a puterii si responsabilitatii privind darurile pe care le avem", dupa cum scrie Publishers Weekly.
A doua carte, Voci, a fost la randul ei nominalizata la Premiile Locus in 2007, la categoria"Cea mai buna carte pentru tineri", la fel ca si cea de-a treia carte, Puteri, care, in plus, a primit prestigiosul premiu Nebula, pentru cel mai bun roman, in 2008.
Nr. de pagini: 256
Anul aparitiei: 2010
Autor: Ursula K. Le Guin
Editura: CORINT
Anul publicării: 2010
Categoria: Proza Diversa

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]