Zile cu sfinti. Sinaxare, insemnari, cantari, lecturi si ganduri filocalice pe luna septembrie – Texte diortosite de Pr. Sever Negrescu

0
(0)

Zile cu sfinti. Sinaxare, insemnari, cantari, lecturi si ganduri filocalice pe luna septembrie - Texte diortosite de Pr. Sever Negrescu

„Editura Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Doxologia, vine cu o noua carte inaintea cititorilor si traitorilor de Hristos, in ostoirea setei acestora de sfintenie.
Gandita ca un sprijin pe calea catre Dumnezeu, seria Zilelor cu Sfinti, inceputa odata cu Anul bisericesc (1 septembrie), se va intinde pe parcursul celor douasprezece luni ale anului, conferind valoare sfanta, indrazneala sfioasa si delicatete vizibila timpului.
Sfantul, dupa convingerea parintelui Dumitru Staniloae, a biruit timpul, reprezentand umanul purificat si anticipand zarile umanitatii desavarsite (Dogmatica, 1996, p. 187). Aceleasi coordonate si le propune volumul de fata, exprimandu-le si interpretandu-le.
Astazi, cand alergam dupa zile cu soare, dupa zile senine,  dupa  zile cu belsug, dupa zile indelungate, este bine sa traim, clipa de clipa, alaturi de Sfintii lui Dumnezeu. Un ecfosin din cultul Bisericii noastre enunta urmatorul adevar; Sfant esti Dumnezeul nostru si intru Sfinti Te odihnesti. Fiecare zi a anului (a vietii) trebuie traita intru odihna sinaxarelor, cantarilor, insemnarilor scripturistice si patristice, lecturilor, gandurilor filocalice.
Intr-un cuvant, ne aflam in fata unei aparitii editoriale deosebit de pretioasa si necesara.
O binecuvantam, sperand ca va fi  odihna pentru cei ce au si deschidere pentru cei ce nu au, deocamdata, sete de sfintenie”. (Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei).
Nr. de pagini: 162
Anul aparitiei: 2015
Autor: Sever Negrescu
Editura: DOXOLOGIA (S)
Anul publicării: 2015
Categoria: Religie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

[wppr_avg_rating]